Aligátorteknőst engedély nélkül tart több ismerősöm. Hol tudom jelenteni őket?
Keselyű ill aligátorteknőst tart otthon több ember is, akikről tudom. Az egyik most még pici, még kézbe is lehet venni. De később ha mondjuk rájön a gazdi, hogy ez nem az a tündi-bündi jószág és jobb híján szabadon engedi... Akkor akár egy ember életébe is kerülhet.
+az egyik kerti tóban van, de felülről nincs lefedve. Ha bemegy egy ártatlan macska, vagy odarepul egy madár... Értitek.
És jelenleg jofogason is fut egy hirdetés. Sarkantyus teknős van hirdetve, majd a hirdetést megnyitva írja, hogy ugyamitt aligátorteknős eladó.
És az egyik Facebookos csoportban is van egy férfi, aki rendszeresen posztolja az ilyen teknoset.. Írta is, hogy tesz az engedelyre..
És ezen felül egy közvetlen ismerősöm tart.
Mindhárom embert szeretném jelenteni. Hol érdemes ezt megtenni?
A Bors magazin igen hiteltelen egy szennylap, ennek ellenére valóban iszonyú sérülést tud okozni egy ilyen teknős. Van egy videó, amiben odatartanak egy keselyűteki elé egy jókora görögdinnyét; fél pillanat alatt úgy kapja szét egy harapással, mint a huzat.
Állatkertek befogadják, őt tudnak is velük mit kezdeni. A magyar ökoszisztémának kifejezetten káros, ha ez a két faj bekerül a körforgásba, de ne rendőrségen jelents, az görény dolog lenne ismerőssel szemben. Mondjátok azt, hogy nem tudtátok, hogy ez ilyen teknős, másnak adták el.
Nő?
Gyereknek gondoltalak ezzel a mentalitással.
Na mindegy, dögöljön meg a szomszéd tehene is!
Ha komolyan ilyen irigy vagy, akkor Both Zoltán vadállatbefogó meg tudja mondani a tennivalókat.
Az ismerősömnél még pici a teknős, írtam, hogy kézbe is vehető, nem bánt. És azt hiszi örökre ilyen is marad, meg majd ellesz bent az akváriumban. Hiába mondtam neki, hogy máshol a felnőtt példányokat már hosszú csipesszel etetik, mert odakap+ akár egy mázsa is lehet felnőtt korában, nem igen kivitelezhető panelban a tartasa.
+ennek az ismerősömmek már volt vörósfülüje, amit megunt és a helyi tóban engedte el... Nincs vele bajom emberileg, de szerintem nem kéne ilyen veszélyes állatot tartania, amikor az ekszer se ment ..
Nem véletlenül nem osztogatják az engedélyeket... Az allatorvosomnak egyébként van, de róla feltetezem, hogy tudja mi hány méter + neki nyilván van engedélye.
A Facebookon posztoló férfit meg azért jelentenem, mert a teknosos csoportokban ezzel buszkelkedik... És írta a multkor kommentben, hogy ha valakinek kell írjon privatba, tud szerezni... Ha mar tart nem kéne laikusokat is erre biztatni..
Igen, a bors tényleg nem egy megbízható hirforras, de hirtelen ezeket talaltam, de bárki rakeres, számtalan esetet dob ki... Angolul olvastam, hogy egy férfi úszott egy tóban, és konkrétan a hasába harapott bele a teknos... Hogy meghalt - e arra nem emlékszem, de képes életveszélyesen megsebesiteni embereket...
A link meg azért nem kattinthato mert mobil telefonrol linkeltem.. De kitorliket az m. - it az elejéről és megtekinthető..
Mondom, lehet szidni, de ha majd a titeket sebesít meg, akkor nem lesz ez ilyen vicces... Nem onzosegbol szeretném jelenteni őket, hanem hogy ne legyen belőle baleset...
Egyébként nekem is évek óta vannak teknoseim. Görög teknősök, ékszer teknős és pézsma teknős. Ezen kívül is nagy még a választék teknősök terén, amiket lehet otthon tartani nyugodtan... Ha valaki olyan primitív, hogy szándékosan egy tiltott, veszélyes fajtat akar otthon tartani, csak mert menő, nem tudom sajnálni, hogyha megbüntetik..
Köszi a normális válaszokat, hétfőn intézkedem.
A vörösfülű ékszerteknősöket sem szabadna szabadon engedni, mert invazív faj, kiszorítja a Kárpát - medence egyetlen őshonos teknősét, a mocsári teknősöket.
De a kérdésben említett fajtákat viszont szigorúan tilos elengedni... De tényleg azok akik leszóltak, ajánlom nekik, hogy kicsit olvasgassanak a témáról..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!