Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Aligátorteknőst engedély...

Aligátorteknőst engedély nélkül tart több ismerősöm. Hol tudom jelenteni őket?

Figyelt kérdés

Keselyű ill aligátorteknőst tart otthon több ember is, akikről tudom. Az egyik most még pici, még kézbe is lehet venni. De később ha mondjuk rájön a gazdi, hogy ez nem az a tündi-bündi jószág és jobb híján szabadon engedi... Akkor akár egy ember életébe is kerülhet.

+az egyik kerti tóban van, de felülről nincs lefedve. Ha bemegy egy ártatlan macska, vagy odarepul egy madár... Értitek.

És jelenleg jofogason is fut egy hirdetés. Sarkantyus teknős van hirdetve, majd a hirdetést megnyitva írja, hogy ugyamitt aligátorteknős eladó.

És az egyik Facebookos csoportban is van egy férfi, aki rendszeresen posztolja az ilyen teknoset.. Írta is, hogy tesz az engedelyre..

És ezen felül egy közvetlen ismerősöm tart.

Mindhárom embert szeretném jelenteni. Hol érdemes ezt megtenni?

2016. jan. 2. 09:53
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
0%
még linkelni se tudsz.
2016. jan. 2. 10:42
 12/36 anonim ***** válasza:
96%
Àllatvédők, àllatkertek az illetékesek. Valóban görény dolog jelenteni, de még rosszabb az, aki megunja és elengedi. Az aligátorteknős simán áttelel nálunk, és kifejezetten rossz hatással van a helyi élővilágra, mivel nincs ellensége rajtunk kívül. A hírekben csak a töredékét látjuk a vadon befogott teknősöknek, és még sokkal több olyan van, amiről senki nem tud.
2016. jan. 2. 10:43
 13/36 anonim ***** válasza:
87%

A Bors magazin igen hiteltelen egy szennylap, ennek ellenére valóban iszonyú sérülést tud okozni egy ilyen teknős. Van egy videó, amiben odatartanak egy keselyűteki elé egy jókora görögdinnyét; fél pillanat alatt úgy kapja szét egy harapással, mint a huzat.

Állatkertek befogadják, őt tudnak is velük mit kezdeni. A magyar ökoszisztémának kifejezetten káros, ha ez a két faj bekerül a körforgásba, de ne rendőrségen jelents, az görény dolog lenne ismerőssel szemben. Mondjátok azt, hogy nem tudtátok, hogy ez ilyen teknős, másnak adták el.

2016. jan. 2. 10:52
 14/36 anonim ***** válasza:
16%
Na és miért ismerkedsz olyannal, akiről feltételezed, hogy felelőtlenül kidobja? Nekem is van ismerős. akinek aligátor teknőse volt. Mikor már olyan volt, hogy a két centis üveg is nagyot csattant, felvette a kapcsolatot állat kertel és elvitték.
2016. jan. 2. 10:59
 15/36 anonim ***** válasza:
100%
Állatkert , vagy NÉBIH.
2016. jan. 2. 11:04
 16/36 anonim ***** válasza:
17%

Nő?

Gyereknek gondoltalak ezzel a mentalitással.

Na mindegy, dögöljön meg a szomszéd tehene is!

Ha komolyan ilyen irigy vagy, akkor Both Zoltán vadállatbefogó meg tudja mondani a tennivalókat.

2016. jan. 2. 11:24
 17/36 anonim ***** válasza:
6%
Állat és egyéb ügyekben a kerületi jegyzőt kell megkeresni és ő intézkedik. Ez volt a segítség része. És most jön a morális. Szégyelld magad! Annyira jellemző vagy a hazai kicsinyes és más dolgába való turkálásra hajlamos mentalitás. Feljelentgetni? Mi közöd van hozzá??? Azért mert olvastál egy cikket a szenny médiában ami abból él hogy túlzást, túlzásra halmoz. Nem csak gerinctelen de buta is vagy. Szégyelld magad hogy ilyenekkel foglalkozol. inkább menj hajléktalanoknak ételt osztani vagy kutyamenhelyen segédkezni ha annyira jót akarsz a világnak... Azzal tényleg tennél valami értelmeset. Ez csak rólad és a pitiáner lelkivilágodról szól. És mivel ez az egyöntetű vélemény itt ahogy olvasom így valószínűleg nem neked van igazad. Lehet jogi alapon igen de hogy morálisan nem az biztos.
2016. jan. 2. 11:33
 18/36 anonim ***** válasza:
100%
Én megértelek kérdező.Mint tapasztalt hüllő tartó mondom,hogy ez a két faj igen is veszélyes.Nem véletlenül nem tartható engedély nélkül.Akik poncskondiàzzák a kérdezőt,olvastak róluk valamit egyáltalán?Ezek az ismerősök tudják milyen veszélyesek?Én először velük beszélnék,és ha nem jutnèk velük megegyezésre,akkor további intézkedéseket tennék.
2016. jan. 2. 11:53
 19/36 A kérdező kommentje:

Az ismerősömnél még pici a teknős, írtam, hogy kézbe is vehető, nem bánt. És azt hiszi örökre ilyen is marad, meg majd ellesz bent az akváriumban. Hiába mondtam neki, hogy máshol a felnőtt példányokat már hosszú csipesszel etetik, mert odakap+ akár egy mázsa is lehet felnőtt korában, nem igen kivitelezhető panelban a tartasa.

+ennek az ismerősömmek már volt vörósfülüje, amit megunt és a helyi tóban engedte el... Nincs vele bajom emberileg, de szerintem nem kéne ilyen veszélyes állatot tartania, amikor az ekszer se ment ..

Nem véletlenül nem osztogatják az engedélyeket... Az allatorvosomnak egyébként van, de róla feltetezem, hogy tudja mi hány méter + neki nyilván van engedélye.

A Facebookon posztoló férfit meg azért jelentenem, mert a teknosos csoportokban ezzel buszkelkedik... És írta a multkor kommentben, hogy ha valakinek kell írjon privatba, tud szerezni... Ha mar tart nem kéne laikusokat is erre biztatni..

Igen, a bors tényleg nem egy megbízható hirforras, de hirtelen ezeket talaltam, de bárki rakeres, számtalan esetet dob ki... Angolul olvastam, hogy egy férfi úszott egy tóban, és konkrétan a hasába harapott bele a teknos... Hogy meghalt - e arra nem emlékszem, de képes életveszélyesen megsebesiteni embereket...

A link meg azért nem kattinthato mert mobil telefonrol linkeltem.. De kitorliket az m. - it az elejéről és megtekinthető..

Mondom, lehet szidni, de ha majd a titeket sebesít meg, akkor nem lesz ez ilyen vicces... Nem onzosegbol szeretném jelenteni őket, hanem hogy ne legyen belőle baleset...

Egyébként nekem is évek óta vannak teknoseim. Görög teknősök, ékszer teknős és pézsma teknős. Ezen kívül is nagy még a választék teknősök terén, amiket lehet otthon tartani nyugodtan... Ha valaki olyan primitív, hogy szándékosan egy tiltott, veszélyes fajtat akar otthon tartani, csak mert menő, nem tudom sajnálni, hogyha megbüntetik..

Köszi a normális válaszokat, hétfőn intézkedem.

2016. jan. 2. 12:22
 20/36 A kérdező kommentje:

A vörösfülű ékszerteknősöket sem szabadna szabadon engedni, mert invazív faj, kiszorítja a Kárpát - medence egyetlen őshonos teknősét, a mocsári teknősöket.

De a kérdésben említett fajtákat viszont szigorúan tilos elengedni... De tényleg azok akik leszóltak, ajánlom nekik, hogy kicsit olvasgassanak a témáról..

2016. jan. 2. 12:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!