Mitől jöhet ki az ékszerteknősöm belei?
Végbél, vagy a pénis kitüremkedése:
A hímvessző kitüremkedése álltalában párzás után, vagy akkor fordulhat elő, ha a faroktő tájékán valamilyen sebet ejtenek az állaton. A pénisz ilyen esetekben láthatóan kitüremkedik a kloakából. A beteg teknőst különítsük el a többiektől, tisztítsuk meg a hímvesszőt, és helyezzük az állatot tiszta steril felületre. Ha állapota nem javul gyorsan, akkor keressük fel az állatorvost.
Az is előfordulhat, hogy a végbél türemkedik ki a kloakából. Ezt a komoly legyengülés, rossz elhelyezés, hasmenés, a tojásrakás idelyén elszenvedett nagy fájdalom, és a nem megfelelő étrend is okzhatja. ezesetben is keressük fel az állatorvost, és változtassunk a teknős életkörülményein.
Forrás:
Az "idelyén" miatt én kérek elnézést a szerző nevében.
-előző voltam-
Ezt egy tekis könyvből másoltam. Ha nem az az a betegség, akkor bocsika! :)
Pénisz- előreesés
Tünetek: a hím állatok pénisze a koalakán kívül található.
Kiváltó ok: leggyakrabban a párzás után lép fel, és a visszahúzódó izom renyheségének következménye.
Kezelés: az álatot azonnal különítsük el a többitől, hogy más tekik ne okozhassanak rajta sérülést. Ha néhány nap után sem észlelünk változást, fel kell keresni az állatorvost.
Gyógyulási esélyek: jók, ha az állat képes egy idő után maga visszahúzni a péniszét
Ja, és a haverod tekie lehethogy amúygis elpusztult volna, és lehethogy nem az inekció végzett vele! :)
egyébként gondolom nem attól halt meg a barátnőd teknőse, mert kapott egy injekciót. max már nem tudtak segíteni rajta..
egy doki nem öl meg egy állatot:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!