Sisakos kaméleon hogyan, milyen időközönként vedlik? Mi a teendő ilyenkor?
Hát nem nagyon kell fogdosni a kaméleont.
Ha valami fáj neki, majd jól megharap.
KB 1-2 havonta vedlik, mindig amikor nő egy kicsit, de te ne húzgáld le róla a bőrét, lejön az magától. Nem kell gumikesztyű, ne hülyéskedj, fogsz valami lapátot és azzal tudod tisztítani a koszokat amiket csinál, bőrt is, mindent.
Hát igen úgy láttam már, hogy van aki kézből eteti, de akkor nem az állat testét fogod, hanem ő lövi ki a nyelvét a kezedre :D
Meg amikor kiveszed, azt inkább úgy csináld hogy elérakod a kezed és ő rámászik az ujjadra, mintha az egy faág lenne, úgy belekapaszkodik.
De gondolom mivel a kaméleon is lassú, lehet hogy a gyors dolgokat nem tudja értelmezni. Ha nagyon határozatlan vagy, akkor persze ő is megilyedhet. Tehát határozott mozdulattal nyúlj hozzá, de nem kell túl gyorsan szerintem.
És lehet hogy csak a hímek ilyesztgetnek. A hím se gyerekkorában kezdte el nálam hanem csak 2 évesen. Néha úgy megilyesztett, hogx a szívem megállt és otthagytam a francba és bejöttem a szobába. Nem szerette ha kitakarítom a terráriumát. De csak a terráriumában janiskodott. Kint nem, mert kint azzal volt elfoglalva, hogy hova szökjön és nagy érdeklődéssel nézegetett és ment mindenfelé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!