Mi lehet a baja a sisakos kaméleonomnak?
Van egy 3 hónapos hím sisakos kaméleonom , eddig minden rendben volt vele mászkált evett ivott....mindent ahogy kell....
De sajnos tegnap észrevettük h nincs vele valami rendben...nagyon gyenge lett és szinte egész nap csukva van a szeme .Először arra gyanakodtunk h kiszáradt mert panellakásban élünk és pont a napokban kapcsolták be a fűtést ami nagyon szárazzá teszi nálunk a levegőt (interneten azt találtam h a kiszáradás egyik jele a száraz széklet ami nála nincs ezért úgy gondolom h mégsem a meleg a probléma) Kaméleonunknak ma reggel óta hígabb méregzöld színű a széklete. Van valami ötleted esetleg h mi válthatta ezt ki? (kedden-szerdán kapott először sáskát amit nem arról a helyről szereztem be mint az eddigi eleség állatokat. ) nem tudom h mit kéne tegyek azért h rendbejöjjön
Vidd orvoshoz, a kaméleonok egészsége nagyon törékeny. Ez utalhat valami gyomor-bélrendszeri problémára, ezért jobb, ha a doki minél hamarabb látja, plusz figyelj, mert így könnyen kiszáradhat (a híg széklettes sok vizet veszít).
Ha megoldódik a probléma, figyelj majd rá, hogy többet párpsíts nála, fűtési időszakban tényleg ki tud száradni a levegő a panellakásokban.
28-30 fok melg van a terráriumában, és hüllős lámpája van?
Akkor szokott csukva lenni a szeme, ha nincs lámpája, mert akkor fel sem kel. Ha fázik akkor meg gubbaszt.
Használhatsz párásító gépet ha kevés a pára:
Beteg kaméleont nem láttam még sajnos, nemtudom azt hogy kell kezelni, de ha az alapvető szükségletei megvannak, akkor csináld azt amit az előző mond.
sziasztok , a kérdező vagyok.
Sajnos már nem aktuális a kérdés mert tegnap örökre elaludt. Őszintén mondhatom h minden rendben volt nála világítás, uvb, pára stb...
A kajával volt a gáz ... ma reggel már írtam az embernek akitől az eleség állatot vettem...kíváncsian várom a válaszát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!