Valaki tud ajánlani teknőst kezdő teknőstartónak?
Szia!
Nekem ékszertekim van, így csak arról tudok nyilatkozni. Szükséged lesz egy akváriumra, elég gyorsan nőnek eleinte a tekik, nekem egy van, 20 literest vettem, de lassan lecserélem egy nagyobbra, a 20 literes volt 2000 Ft, sztem alapból érdemes beruházni egy nagyobbra.
Igaz, hogy ez halaknak van elsősorban, de raktam be a tekimnek egy hasonlót, imádja, a nap nagy részét ebben tölti, nemsoká már úgysem fog beleférni :D :) [link] ez olyan 1500-2000 Ft. Akkor kell neki egy szűrő, ez már van olyan 3-4000 Ft-ért. Nekem is van, de én nem használom, így 2-3 naponta cserélem a vizet. Ha van szűrő akkor elég hetente-kéthetente. Fontos a vízfűtő, ez is olyan 3-4000 Ft-nél kezdődik, automatát vegyél, ez ha már 1 fokot hűl a víz hőmérséklete, bekapcsol, nem kell figyelni meg kapcsolgatni. A kaja: én szárított rákot, halat, fagyasztott halat, legyet szoktam neki adni főleg, csemegének főtt tojásfehérjét, banánt, salátát. Az etetés is kijön havi 1500-2000 Ft-ból max. Az akvárium aljára célszerű apróbb kavicsokat tenni, az enyém imádja áskálni. :) lehet még nekik UV-lámpát venni, az enyémnek nincs, az olvasólámpát szoktam bekapcsolni neki néhány percre, olyankor napozik a kövén, illetve napos helyre az akváriumot így nyáron. A víz tisztaságára nagyon kell ügyelni, könnyen begyulladhat a szeme, illetve hogy változatosan tápláld. Lehet neki szöcskét, gilisztát adni, én sajnálom őket úgyhogy ezt nem szoktam :D Én a simogatnivaló állatokat szerettem inkább, de meglepően értelmes állat, érti a nevét, tud kézből enni, stb :) sztem érdemes tartani :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!