Még sohasem volt semmilyen háziállatom. Ha szeretnék egy kaméleont, mire számítsak?
Terraplázán tudsz venni.
Szükséges neki egy 13 Wattos Repti glo 5.0 lámpa,
egy doboz Sera reptimieral C - vitaminpor.
(Vitaminporral kell beszórni a tücsköket, amit eszik).
Legalább 35x90cm alapterületű és min 60 cm magas terrárium, ami fel van téve egy szekrény tetejére, mert a kaméleon fentről szeret lenézni.
2 éves korában már olyan 20 centis lesz és havonta legalább 6 ezret rá fogsz költeni a kajájára, mert kétnaponta 20 nagy tücsköt, 5db 5 centis sáskát lazán bekajál. Lisztkukaccal nem szabad tömni, mert az hízlal.
Szóval nem egy olcsó mulatság.
Az enyém kb 1 éves koráig volt cuki, 2 évesen meg behülyült, nem engedte hogy kitakarítsam a terráriumát, védte a területét és elegem lett belőle, aztán eladtam.
Egyébként csak 4 évig él, tehát nem is hosszú életű.
Mégegyszer nem vennék kaméleont.
Egy Madagaszkári nappaligekkó sokkal aranyosabb, 14 évig él és kifejletten csak 5 tücsköt eszik 2-3 naponta. Ezt jobban lehet bírni pénzügyileg. Ugyanekkora terrárium és lámpa jó neki.
A kaméleont nem lehet otthon hagyni, mert ha sokkal több tücsköt beszórsz, képes túlzabálni magát, utána 3 nap mulva meg már az éhhalál kerülgeti. Nem tudja beosztani a kaját.
A gekkó jobb ilyen szempontból, mert ha neki bedobtam 25 tücsköt, a tücsköknek 2 szelet almát, hogy nekik is legyen kajájuk, betettem 2 tál vizet a gekkónak, a víz tetejére műanyag lefolyó rácsokat, hogy a tücskök ne fulladnajak bele a vízbe. Így egy hétre otthon hagytam, elmentem nyaralni. Mire megjöttem már meg sem ismert, de jól elvolt. Őt nem kellett félteni, beosztotta a kajáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!