Elnézést kérek, hogy nem a kérdésre válaszolok de falusi vagy legalábbis vidéki vagy? :)
A városunk mellet lévő kis faluban is nagyon megnőtt a siklót száma.
Kiálykobrával! :-)
Amúgy kár elűzni, mert nagyon hasznos lehet a kertedben, mivel a kisebb rágcsálókat, pocok, egér, megeszi, és azok nem tesznek kárt a termésben. Ha félsz tőle, közlekedj jó hangosan, trappolva, hidd el ő jobban fél tőled, időben ki fog térni előled.
Ha és amennyiben valóban eredi sikló, akkor örülj neki, hogy meglátogatja a kerted... Ha tévedtél, akkor inkább ne, mert ugyan ritka, de élnek mérgező kígyók hazánkban.
A járj hangosan jó megoldás!
Egyébként a menyét, róka, vaddisznó és a sün a természetes ellensége.
Mi most költöztünk városszéli tanyára és a nádasból már háromszor jött be kígyó.
Elűzni nem lehet, de a kutya jelzi hol van és egy vasvilla segítségével visszatessékeltük őket a nádasba.
Amúgy ártalmatlan, legalábbis ami itt Csongrád megyében van.
Szeretem,hogy az emberek pánikszerűen elkezdik "elűzni" jobb esetben,rossz esetben kiirtani ha neadj isten' egy darabka természet a háztájékukra kerül.
Múltkoriban valaki fecskét akart lőni itt .
Kérdező: teljesen ártalmatlan,ha meglátja az embert összeszarja magát és eliramodik.Nem kell elűzni.
De én a helyedben inkább örülnék,ha vagyok olyan szerencsés,hogy látom ..:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!