A királypitont lehet etetni hosszútávon felvágott nyers hússal?
Kígyót szeretnék, és sok helyen olvastam hogy a királypiton ajánlható kezdőknek, mert kezessé nevelhető és egyszerű tartani. Viszont van egy problémám: édesanyám halálosan retteg az egerektől és minden más rágcsálótól... :(
Nyers hússal nem lehetne etetni? Elvégre az egér is nyers hús... :/
Felkockázva, esetleg vitaminporozva jó lenne?
Vagy ha semmiképp, akkor ajánlanátok olyan kígyófajt, mit nem nehéz tartani és nem rágcsálókkal táplálkozik? (hanem pl. rovarokkal)
Köszi!
Hosszú távon semmiképp. Még, ha el is fogadja a nyers húst, az akkor sem fedezi minden igényét. Az egér sem csupán hús, hanem megannyi más elemet is tartalmaz.
A fagyasztott egértől is irtózik?
Nemhiszem hogy megtűrné a fagyasztóban... :(
És ha vitaminporoznám? Sehogyansem?
Én sosem hallottam olyat, hogy valaki nyers húson tartotta volna a kígyóját, legfeljebb szükség megoldásként, egyszer-egyszer.
A halászsikló nem geret eszik, viszont nem is kezdőknek való, és képtelenség kézhez szoktatni.
Francba... Pedig úgy szeretnék egy ilyen csúszómászót...
Esetleg úgy lehet venni az egeret, hogy már... fagyasztott...?
Talán úgy lehet hogy rá tudnám venni...
Fagyasztott egeret lehet kapni, csak több vele a macera (felolvasztani, belengi a szaga az egész szobát). Én olyat is hallottam, hogy valaki hallal etette, de nem tudom, ez mennyire jó hosszú távon :S
Valami nagyobb gyík lehet jobb választás lenne etetés szempontjából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!