"Hosszútávon" lehet szőrén lovagolni? Tehát pl. terepen?
Nem régóta lovagolok, szeptember óta és csak heti 1x. Az első lovardában nyeregben tanítottak, de egyéb okok miatt otthagytam azt a lovardát. A mostaniban szőrén tanítanak, és basszus, annyira, de annyira imádom! Mármint eddig is imádtam, de az annyival más érzés! Nem is akarok soha többet nyeregben lovagolni. :D
Viccet félretéve, pl. tereplovaglásnál muszáj a nyereg? Tudom, hogy az azért veszélyesebb, de nem sietek sehova, ráérnék megtanulni normálisan szőrén lovagolni, nem akarok versenyezni, meg semmi, pusztán kikapcsolódás gyanánt lovagolok.
Köszi a válaszokat!
Lehet:) Én is mentem már szőrén párszor, csővágtákban is, bár utána kicsit fájt a combom, és izomlázam is volt. De az élmény miatt főképp megéri.:)
Persze én csak nyáron terepeztem szőrén!:D:D Ilyenkor télen nem mennék. Próbáld ki, terepen tényleg nagyon jó, és a pacinak is jobb, hogy "kicsit szabadabbnak érezheti magát"
Óh, erre a súlyeloszlásra nem gondoltam, na mindegy, akkor marad a nyereg. :)
Köszi a válaszokat!
Sok jó gondolatot olvastam az előbbiekben.
De elmondom az én véleményemet. A fő kérdésre válaszolva nem muszáj nyereg terephez. De sokban függ a lovas tapasztalatától, az ülésétől, mivel nyereg nélkül nincsenek biztonságot jelentő térdtámaszok,kápák... Ezáltal, ha megugrik a ló könnyebben lefordul a lóról az illető.
A ló kiképezettsége sem mellékelendő. Ha számára idegen tárgyal, félelmet keltő tárgy, állat jelenik meg. Ebben az esetben jobb ha segítségünkre van a nyereg.
Az kétségtelen, hogy nagyon jó érzés szőrén lovagolni. Én hetente több alkalommal évszaktól függően kihasználom ezt a csodálatos érzést. Fokozzuk az élvezeteket, akkor még hozzáteszem mi magunk kantár nélkül szoktunk kimenni.
DE kiemelten hozzáteszem ezek a lovak több éve ezeket a feladatokat csinálják és száz százalékban megbíznak ember társaikban. Nagyon sok munka által lehettett elérni ezt
Önmagában nem jó, ha az ember csak szőrén lovagol, mivel ténylegesen nyomja a hátát. De ez minden téren muszáj, hogy egyenletesen kell megoszlania ezeknek a dolgoknak.
üdv: GT
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!