A teniszlabda tényleg káros a kutyák fogára hosszútávon?
hülyeség..
Kutyámnak kitűnőek a fogai,pedig egyik lételeme a teniszlabda.
5-össel egyet értek. Ha nem "rágózik" a labdával, akkor lehet, hogy nem árt, de a mi egyik kutyánk pl. nagyon szereti rágcsálni a labdáit, ez meg is látszik a fogain, le van kopva a végük, pedig még csak 3-4 éves kb. (Nálunk nem kapott teniszlabdát, még az előző helyén koptatta így le) Nagyjából így néznek ki a fogai: [link]
a cikk amúgy pont a teniszlabda témát boncolgatja.
a teniszcélra árult teniszlabdák tartalmaznak üveggyapotot is, ami orálisan adagolva ugye nem a legtermészetszerűbb, vagy legegészségesebb dolog. plusz a nyálas labdára szépen fel tud tapadni mindenféle por, kavics, ami smirgliként csiszolja a kutya fogait. nem ettől fognak két éves korában kipotyogni, de hosszú távon számíthat.
én egyébként azért nem használok teniszlabdát, mert egyszerűen nem éri meg. a kutyáim keményen fognak és egy ilyen játék kb. 10 percet él meg... utána vagy kilyukad, vagy kettészakad a belső gumija, ezután még kábé öt percükbe telik és ketté is szabták. próbálkoztam kutyáknak gyártott teniszlasztival is, de hasonlóan rövid pályát futott.
szóval a magam részéről a tömör gumiból készült, rücskös külsejű, nagyobb méretű labdákat szeretem (pl. gappay), ezeknek maximum kiszakad a madzagja a használat során, de a labda nem sérül még az én pit bulljaim szájában sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!