Szökni akar a teknősöm ez normális?
Figyelt kérdés
2 évesek lesznek,a nagy már nagyobb a kézfejemnél tehát jó kis dagi,és azt hallom egész hajmosás alatt hogy dörömbölés van a nagyszobából tudtam ők azok. Mikor végeztem bemegyek,és a nagy ott állt a napozójukon és már 1 teknősfejnyi választotta el hogy kiugorjon a terráriumból..
Most kivettem a kilépőjét,de mit csináljak ? Még mindig dübörög megy neki a terrárium falának. A pici az nyugis ő el van...
Elég nagy a terrárium nem azzal van a gond..
Éhesnek nem éhes most volt etetés délben. Félek egyszer ki fog mászni,mit tegyek?
2012. dec. 13. 13:39
11/11 anonim válasza:
Előző voltam: az én tekijeim szelídek. Próbálj velük többet foglalkozni, kedvesen, két etetés között pedig salátát adni. Lehet, hogy először furcsán néznek majd rád, de az enyémek már 3-4 salátalevelet megesznek egyszerre:) Közvtlenek vagyunk velük, megszüntettük azt, amitől félnek, vagy csak hozzászokattuk őket: pl mosógéptől már nem fél, mer tudja, hogy úgysem történik semmi. Ezt úgy értem el, hogy amikor megijedt és elrohant, felvettem, magamhoz öleltem addig, amíg le nem nyugodott, miközben csendes helyre vittem. Ez mindig használ. Lehet, hogy túl közvetlenek vagyunk velük, nem tudom. De ha hívom odajön, néha ágaskodni is szokott, hogy vegyem fel. Ha megyek vele, viszem a kezemben, akkor néha még indexel is a mellső lábával, hogy ő amarra akar menni:D Imádnak felmászni magas halmokra. Az enyémeknek van néhány törölközője, abból szoktam kupacokat "építeni", azt mindig megmásszák.... a teknős kicsit oylan, mint egy gyerek szerintem... mamám szerint meg nem kell velük enynit foglalkozni:D De azt hiszem az iylen dolgok miatt nem agresszív egyik sem. Néha egy kis meglepi falat, vagy új mászható terep, és az ijedéskor való megnyugtatás csodákra képes:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!