A két éves axolotlom nem eszik már egy hete. Miért? Bővebb lent.
Helló!
Van egy axolotlom már lassan két éve. Nincsenek kavicsok az akváriumában(csak mert olvastam h emiatt is lehet a problémám), egyedül van. Kb 30 cm, szép színe van a kopoltyújának, szép a farka(bár gyakran meg van sérülve neki), de összeségében nagyon szép példány. Eddig semmi gond nem volt vele, 2(néha3) naponta kapott egy szép adagnyi élő tubifexet(ha nem volt itthon friss, akkor kapott fagyasztott szunyoglárvát), 2-3 havonta nasinak egy pár élő kis halacskát. Múltkor nem voltam itthon 3 napig, gondoltam nem árt neki ha egy kicsit koplal. 3,5 nap múlva adtam neki enni, amikor észrevettem h kicsit ki van halványulva a kopoltyúja. megnéztem a vizét(általában olyan 20 fokos szokott neki lenni) most 18 volt. öntöttem bele kis meleg vizet, apránként, h ne hirtelen legyen hőmérséklet változás. Pár óra alatt visszajött a kopoltyúja szép színe, viszont... már egy hete nem eszik. Látszik, hogy már be van esve a hasa. 2 napja próbálom úgy etetni, h kicsit kiveszem és próbálom tömködni a szájába a tubit, egy kicsit sikerült is megetetnem vele, de kb teljesen jelentéktelen mennyiséget. Azért próbálom erőltetni az etetést, mert nem akarom h éhen haljon, és magától nem hajlandó enni. Tudom, ez nem jó, de így azért mégis csak vmi jut a szervezetébe.
Szóval a kérdésem az, hogy mi lehet az oka h ennyi ideje nem eszik, pedig előtte imádott falni, és hogy mit tudok ez ellen tenni? Nem szeretném hogy éhen haljon, ő az első "háziállatom", és 2 év alatt nagyon a szívemhez nőtt :(
Kérlek segítsetek! Köszönöm
Ha kicsi volt mikor vetted, akkor még nem lehet öreg.
Nem volt túl hideg a vize, elvileg a 18-at bírnia kell (ha jó a hőmérőd). Nem tudom sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!