Van ilyen kutya? Bővebb lent.
airedale terrier,border collie,de ő nekik mindennap nagy séta,mert nagy a mozgásigényük hétvégén meg fáraszd ki rendesen.
esetleg golden retriever,
Border is irtó hangos. Eleve ilyen pörgős juhászkutyát nem vinnék lakásba, mert betegre unja magát.
Írtunk már néhány fajtát.
Nem akarlak elkeseríteni de kutyát lenevelni az ugatásról... az a kutya ami alapból ugatós kb napi 24 órában 1 évi neveléssel elektromos nyakörvvel és hasonló csodákkal is nehezen rávehető, hogy abbahagyja... ismerősömék kutyájának kikellet a hangszálait vágatni pedig hívtak trénert, próbálkoztak elektromos és levegőfújós nyakörvvel egész pici kora óta tanították rendesen lemozgatták... a szomszédaid pedig kétszer is megfogják gondolni ha meghallják a mudi visítós ugatását. Kiállításokon rémálom ha a mellettük van a ringünk (vagy a pulik mellett) folyamatosan magas fejhangon visítanak... Persze biztos vannak kivételek...
Mondanám a sheltiet de kistestű és erősen hullik a szőre pedig jó fej kutya. szerintem tényleg gondold meg az uszkárt vagy a wippetet az agarak alapból nem ugatósak vagy talán spániel pl springer
Ezt megerősíteni tudom. Nekem is azt mondta a tenyésztő, hogy kiskorában szóljak rá az izlandimra, ha ugat és majd leszokik róla.
Mai napig ő az első, aki rohan a kerítéshez, ha valami történik és segít a szomszéd pulijának ordítani. Be kell látni, hogy egy pásztorkutyának ez a dolga: jó hangosan elzavarni az ellenséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!