S. O. S.! Segítenetek nekem dönteni?
Van egy pár hónapos tekim amit a saját zsebpénzemből vettem meg. Most adtam el a könyveimet amiből összejött 15.000ft.(hurrá)! Vehetek egy 6 éve tekit vagy inkább egy kicsit vásároljak? Most így egyedül abban az akváriumban amiben most van nagyon jól érzi magát úszkál meg stb. Szerintem ketten elférnek benne? Képet rakok fel...
Kép nagyon jól mutatja az arányokat. Amúgy a teki kisebb mint egy 50 forintos! Aranyos és érdekes teknős nevet? A mostani neve Popcorn és nagyon tetszik a név. Előre is köszönöm! :)
Egyedül, párban vagy csapatban?
Lehet egyedül, párban és csoportban is tartani, de ne legyen túl nagy méretkülönbség köztük.
Jól megfér más ékszerteknős fajokkal. Ha több hímünk van nagyobb hely kell, de talán jobb ha
külön tartjuk őket.
Mekkorára nő? Meddig él?
Egy kifejlett ékszerteknős alfajtól függően 30-45 cm-esre nő meg, és megfelelő gondozás
mellett 20-30 évet is élhet.
Akvaterrárium ékszerteknősnek
Mekkora és milyen?
Az akvaterrárium hossza: háromszor a páncélhossz, a szélessége: kétszer a páncélhossz. A
vízmagasság a páncél szélességének 1,5-2szerese. De minél több a hely, annál jobb! Aljzatnak
jó a közepes folyami kavics, amit a teknőcök szívesen túrnak, sőt néha le is nyelnek párat.
A száraz rész mérete az alapterület 1/3-a, ami lehet pl. egy szikla vagy egy ragasztott üveglap.
Itt a teknős megszárítkozhat és napozhat. A száraz rész legyen könnyen megközelíthető (és
szökésbiztos), mondjuk egy enyhén lejtős feljáróval. A fedélnek elég egy keretbe foglalt
szúnyogháló az akvaterrárium tetejére.
A növényzet nem létszükséglet, meg a teknősök percek alatt szétszedik a gondosan elültetett
és drága növényeket. Ha mégis szeretnénk zöldet, nem mérgező fajokat válasszunk (nád,
bambusz, páfrány, filodendron, fikusz, stb.)! Semmiképp ne zsúfoljuk túl a terráriumot, mert
kevés úszótér marad, és takarítani is sokkal nehezebb lesz.
A víz mindig legyen tiszta. A büdös, koszos vizet azonnal cseréljük le, mert egészségtelen!
Bölcs döntés beruházni egy szűrőbe (aki ügyes barkácsolhat is). Választhatunk belső vagy
külső szűrőt, de elég nagy teljesítményű legyen, és jó ha biológiai szűrést is végez, mert a
teknős jobban összepiszkítja a vizet mint a halak. A víz tovább tiszta marad, ha a teknőst egy
vízzel töltött lavorban etetjük és ide is végzi a dolgát.
Az akvaterrárium álljon huzatmentes helyen, ahol nincs nagy jövés-menés és kicsi a hőingás.
A kis ékszerteknősöknek elég a kisebb férőhely, de mivel gyorsan nőnek, érdemes mindjárt
egy nagyobb akváriummal kezdeni, így később nem kell újat csináltatni.
Szerintem kicsit vegyél hozzá, mert ha esetleg nem jönnének ki jól akkor is nehezebben tudja leharapni a fejét...
Neveknek meg szerintem még aranyos a Gyümi is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!