Talált gőte, hazahoztam, tartásához kérnék segítséget. Kérdőjelnekszereplniekellakérdésedben?
[link] kb. így néz ki. Haverom pincéjében találtuk amikor takarítottunk, kérdéseim: Mivel etessem? Víz mennyi kell neki a terráriumba? Meleg igényes? Eszik fogságban?
Fontos lenne, mert nem igazán értek hozzájuk, köszönöm.:)
Én úgy tudom a magyarországi gőték védettek, nem szabad fogságban tartani!
Miért kellett elhoznod onnan ahol találtad??
El fog pusztulni fogságban.
Vidd vissza ahonnan elhoztad, nem véletlenül volt ott.
Takarították a pincét, gondolj bele, valószínűleg kerül oda valami. Mennyi esélye lenne szegény gőtének, ha kilapítja egy doboz vagy egy cipőtalp?
Kérdező, utána kellene nézni, hogy hol él, több esélye van az életre, ha természetes körülmények közé kerül, de a pincébe ne vidd vissza.
Amilyen a hozzáállás a legtöbb állatkereskedésben, biztosan elpusztul, ha ők maguk nem tartanak gőtét. :(
Nagyon drukkolok nektek! :)
Nekem is volt tűzhasú gőtém régen 4db, volt egy 45 literes akvárium, az alján apró sóder volt, a közepén pedig kövekből csináltam nekik kimászót, az akvárium félig volt töltve vízzel, tehát ilyen 15cm magas víz volt benne, a tetejét lefedtem üveglappal és volt egy kis mini szűrő ami keverte a vizet. Volt egy polifoam darabka is benne úszó szigetnek, néha azon hajókáztak, napoztak.
Élő tubifexxel, meg szunyoglárvával etettem őket. A kaját a szájuk elé raktam csipesszel, aztán ha eléggé mozgott a kaja, akkor rámozdultak. És az egésznek a tetején meg volt egy lámpa. Aranyosak voltak, mini krokodilnak hívtam őket.
Aztán később elajándékoztuk egy ismerősnek, mert azt mondták kéne nekik valami olyan kisállat, amit nem kell sűrűn etetni és úgy gondoltam, hogy ez olyan, mert hiába adtam nekik kaját minden nap, akkor is csak heti 1x ettek. Pl amikor bezabáltak, utána napokig nem akartak enni általában, hiába tukmáltam rájuk a kaját. Aztán pár nap mulva megéheztek, akkor ettek megint. ilyen elég lassú volt az anyagcseréjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!