Miért jön vissza a kígyó a házunkba?
Gondolom a házatokban talál kaját vagy ott van hűvös és nedves hely, amilyet szeret. Szerintem az a legállatbarátabb megoldás ha megfogjátok és elviszitek valamilyen közeli tóhoz/folyóhoz, ha jó neki a hely nemhiszem h visszamegy, ha messze is van akkor meg tuti :D
(amúgy biztos csak 1 van? :D)
Eléggé bátrak vagytok. Én kivinném egy mezőre, esetleg valami csatornára. Onnan talán nem jönne vissza.
Minél hamarabb tedd meg szerintem. Pláne. ha szegény kislányod is fél tőle. Akár meg is marhat valakit ijedtében. Nem játék!!
"Akár meg is marhat valakit ijedtében. Nem játék!!"
Ha valóban vízisikló, akkor nem tud megmarni. Kis fogai vannak, amivel az embert nem tudja megharapni és nem is meri. Ha a nyitott szájába beleteszed az ujjad, akkor is csak legföljebb egy kis erővel ráharap. Egy kis gyík sokkal veszedelmesebb, annak a harapása már erősebb.
Hát én nem tudom.
A mi falunkban már voltak orvosnál sikló harapás miatt.
Talán akkor mégis tud harapni. Van ami majdnem 1,5 méter hosszú. Injekciót is kapott az illető. De, ha nem is harap meg senkit, a kislánya éljen rettegésben? Vannak akik undorodnak a kígyóktól, akár szívinkfartust is kaphatnak tőle! Meg, ha közel megy az emberhez és valaki fél tőle és hirtelen veszi észre, eléggé rémisztő lehet, pláne egy kisgyermek számára.
Engem harapott meg kb. 1,5 méteres erdei sikló, és nem volt egy hú de nagyon vészes dolog. Alig vérzett, tűhegynyi pontok voltak félkörben. Egy félresikerült macskakarmolás sokkal rosszabb. Egy tetanusz mondjuk nem árt bármilyen állat harapásánál, meg az alapos fertőtlenítés se.
A konkrét esetben én a lyukat keresném nagyon, ahol a sikló bemászik. A fürdőkád alatti lyukban lehet hogy van egy olyan széles rés a szennyvízcső mellett, ahol képes volt bejönni. És ahol egy sikló feljön, ott feljöhet a másik is, sőt csótány vagy egér is bemászhat.
1. Nem hagyni rá sanszot! (purhabbal eltömni minden olyan rést, ahol bejöhet
2. Megpróbálni újra befogni
3. Ha nem sikerül, akkor csapdát kellene állítani neki. (amiben nem lesz baja, csak nem tud megszökni)
4. Ha megvan, minél messzebb elvinni, inkább kilométerekre, mint hajításnyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!