Mi baj van a kis ékszerteknősömmel? Amikor takarítom, látom hogy a vízben vannak nagyon vékony páncéldarabok:(
nyugodj meg,ez természetes jelenség,vedlik.majd összel megint fog.semmi baja szerencsére,de tényleg ijesztö tud lenni egyébként.
de ha látod hoyg loga eyg kis péncéldarab ne vedd le az állatrol,.majd leesik magátol,én egyszer levettem és fájt neki.
Szia!
Semmi baja,vedlik!Ez a növekedésével jár.Én mikor az enyémmel dokinál voltam,a páncélját is megnézte,és azt mondta,hogy ami könnyen,lejön elhalt páncélréteg,azt mi is leszedhetjük,így segíthetünk neki.Mert nem minden esetben tudják ezen rétegeket levedleni magukról.Az tény,hogy ami nehezen jön le,azt nem szabad rángatni.A lényeg a páncél ne puhuljon,mert vitaminhiányra utal.Azt mindig nézd neki.De nyugodtan lehet csepegtetni a hamijára vitamincseppet.Baja nem lesz tőle!A Serának van egy vitamincseppje,valamint van ennél egy olcsóbb kategóriás vitamincsepp is,mit állatkereskedésekben lehet kapni.Valamint adhatsz neki,egy átokhínár nevezetű vízinövényt is,amit szálanként árulnak az állatkereskedésekben,abból is adhatsz neki 2-3szálat.Ezen kívül a leforrázott salátalevelet is nagyon szeretik!És figyelj mindig arra,hogy változatos legyen az étrendje,ne csak egyféle hamit kapjon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!