Lenne pár kérdésem az ékszerteknősömmel kapcsolatosa. (? )
Hogyan lehet megállapítani egy teknősről , hogy hím vagy nöstény?
Melyik a legjobb táplálék a számára?
Az én teknősöm csak lisztkukacot eszik és nyers csirkehúst.
Ez elegendő tápérték?
Hány naponta kell etetni?
Hány centi víz kell az akváriumba? (a páncélja kb. 7 centi hosszú)
Hogy him vagy nőstény azt cska ivarérett korában lehet megállapitani,a himnek nagyon hosszúak a karmai,és kisebb mint a nőstény.van még több jellemzője is,de ez a kettő a leg szembetünőbb.
Lisztkukac,nyers csirkehus nagyonjo,még fagyasztott halat adjál neki,száritott vackokkal ne etesd.Az enyémek szeretik a zöldségeket is,+ hinár.
Amig picike naponta egyszer,majd átlehet térni a kétnaponta,heti kettő,és heti egy etetésre.A tied ha ekkora akkor még heti 3-4szer etesd.
Annyi viz kell az akváriumba,hogy tudjon uszkálni,minimum tiz centi magasan legyen a viz,hogyha hátrafordul vissza tudjon fordulni.
Remélem segitettem
Milyen züldséget adjak neki?
Egyébként köszi az eddigi válaszokat :)
A teknősről meg lehet állapítani fiatal korban is, hogy milyen nemű: Ha a hasa homorú akkor fiú, ha domború akkor kislány.
A teknősök a változatos étrendet szeretik. A legfőbb táplálékuk a hal (lehet fagyasztott, élő, vagy amit állatboltban is lehet kapni) A lisztkukac is fő ételnek jó. Amit még adhatnál neki szívmix, vagy páncélerősítő vagy teknős müzli (kiegészítő kaja)
Ha idősebb a teknős adhatsz neki növényi eredetű ételeket is: spenót, saláta, kiwi, narancs, alma (csak a bele kis kockára vágva) paradicsom (ennek is csak bél) sárgarépa, káposztalevél. Persze mindent csak kis darabokban.
A kisebbeket napi egyszer. anagyobbakat ráér kétnaponta. Ha ugyanabban az időben eteted, akkor nem fog egész nap kunyerálni hanem csak akkor, de az jópofa látvány:D:D
ha a nagy a teknős akkor is max 30 cm lehet a víz. Ha kisebb úgy kell, hogy le tudjon bukni alá, és tudjon benne így úszkálni. De az akvárium 1/3a szárazföld legyen, ahol napozhat=) A vízbe meg ajánlatos vízmelegítőt tenni.=)
Sok szerencsét=)
Hogy fiu v lany ugy is meg tudod állapitani hogy a fiuknak hosszabb a farkuk
annyi viz kell neki hogy kellemesen tudjon uszkalni szerintem ezek jo taplalékok talan még nyers halat adhatnal neki ha pici akkor naponta etesd ahogy nö hetente 4-5 majd egyre kevesebbszer
remélem segitettem
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!