Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Kaméleononm megváltozott, mi...

Kaméleononm megváltozott, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Van egy kaméleonom. Mostanában kicsit rossz állapotban van, fogyott, sarokban ül, nem mozgékony, máskor menekült a víz elől, most a szökőkút mellet ül, epedig máskor menekült a víz elől, és elhagyja a gallyakat, és inkább a földön is tartózkodik inkább. Ez lehet a tél miatt? Vagy akármi? Van erre gyógyszer, és mit tanácsoltok?
2011. febr. 8. 19:50
 1/9 anonim ***** válasza:

Vegyél neki vitmainport, jó drága de azért kell. Tüycsköt beszórod a zacskóban azzal, és úgy add neki.

Aztán kell egy hüllős lámpa, repty glow 5.0 , 15Wattos izzó pl, ez valami UV-B sugarat is nyom, és az minden hüllőnek kell, azért, mert abból nyeri az energiáját, és a D -vitamin csak így tud beépülni a szervezetébe.

Egy elmélet szerint ezért haltak ki a dinószauruszok, mert egy nagyobb meteor becsapódása után lecsökkent a napfény, és az nem volt elég nekik. Vagy valami ilyesmi.

Az én kaméleonom meg most esett le a fáról. Elaludt és leesett. Huppant egy nagyot, aztán visszament. Ő se csinált még ilyet :) De nem hiszem hogy a tél miatt van.

2011. febr. 8. 21:54
 2/9 anonim ***** válasza:
vitmainport = ez "vitamin port" akart lenni, csak elírtam
2011. febr. 8. 21:54
 3/9 anonim ***** válasza:

Tüycsköt = A tücsköt

na látom jó sok hiba van benne

nem olvastam el hogy mit írok.

2011. febr. 8. 21:55
 4/9 A kérdező kommentje:

Szia

köszi a választ!

nagyaon rendes vagy

Milyen vitamin por, és mennyi egy olyan?

Ha tudod a pontos nevét :D

2011. febr. 8. 22:04
 5/9 anonim ***** válasza:

Hát attól függ hol laksz. Pl itt nálunk a közelben árulnak valami sera márkájú vitamin port hüllőknek,

a díszhalas boltban.

Az több mint 2ezer Ft.

De ha el tudsz menni a VI. Dohány utca 3. Ott van egy kereszteződés és átmész a zebrán, aztán balra lesz a Kisteki állatkereskedés. Van kint egy nagy tábla a falon, mesziről is látszik.

Az pont a Zsinagóga bejáratával szemben van, ez a Kisteki.

Ott 400 Ft-ért is van vitamin por, csak azt ők keverik ki speckó nem tudom mikből. Náluk sok hüllő van aztán ők is azt használják.

Meg azt is csinálhatod, hogy veszel állatosnál egy papagáj csőr koptatót. Ez egy ilyen nagy fehér bizé, kb 300 Ft, és azt lereszeled és rászórod a tücskökre. Abba van kalcium. A semminél mondjuk jobb :)

2011. febr. 11. 14:12
 6/9 A kérdező kommentje:

Szia

köszi a tanácsokat.

Sajnos tegnap elpusztult. Az állatorvos se tudott segíteni neki :S

2011. febr. 12. 14:00
 7/9 anonim ***** válasza:

Szegényke. Mennyi idős volt?

Az enyém most olyan 3 éves körüli, és már nekem is néha eszembe jut hogy mi lesz ha meghal.

A kaméleonok max 4 évig élnek én úgy tudom.

2011. febr. 12. 16:20
 8/9 A kérdező kommentje:

hát olyan 3 éves volt az enyém.

és netudom mi történhetett.

egyik napról a másikra..

:(

2011. febr. 12. 18:01
 9/9 anonim válasza:
A kaméleon természetes élőhelyén egy évszak van, ezért nagyon megzavarja őket - hiába tartod ugyan úgy télen nyáron, a nyomásváltozás, ami ugye a hideg idő miatt van. Ha ezt ki is bírná, a mostani "bolond" időjárás pláne rátett egy lapáttal, szerintem ez lehetett az oka. Az enyém is tavaly az ösz beköszöntével, elkezdte lógatni a nyelvét, vitamint is kapott, fényt is, pára is volt minden, nem tudtam mi a baj. Szóval kilógot a nyelve kicsit a szájából, aztán egyre jobban, utána meg elpusztult. hiába tartja normálisan az ember, van amit nem elhet maximálisan garantálni nekik.
2011. febr. 12. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!