Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » CBS színe megváltozott?

CBS színe megváltozott?

Figyelt kérdés
Rendeltem az egyik halastól Crystal Black garnélát, ma nézem őket, szép fekete-fehér csíkosak, de a lábuk egy kicsit narancssárga. Mtől van ez, lehet h ma hozták és az új aksi miatt? még nem hoztam el. [link] így néz ki, mint a második CBS-es képen lejjebb csak még sárgább
2011. aug. 16. 17:18
 1/2 A kérdező kommentje:
még a fejük is sárgás
2011. aug. 16. 17:18
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem így néznek ki normál esetben, hogy narancsos az orruk, farkuk és csak a testük fekete-fehér, de nyilván létezik többféle színváltozat, mint a garnéláknál ez már oly megszokott dolog :)

[link]

Ezeknek kell 22-25°C fok.

A hőmérséklet ne menjen 25 fok fölé, egy PC ventillátort beszerezhetsz mielőtt megveszed őket, hogy tudd vele hűteni a vizüket.

Keménység: 4-6 NK° kell nekik, tehát nem sima csapvíz, egy kicsit annál lágyabb, enyhén savas víz.

Némi ioncserélt vizet önts a vizükbe majd és nagyjából akkor jó lesz.

Ha a víz túl kemény nekik, mint a sima csípvíz, akkor előszőr csak kifakulnak és hosszú távon pár hét mulva lehet, hogy ki is purcannak.

Pl én hoztam haza yellow garnélát 4 db-ot régen és azok a boltban szép sárgák voltak, majd itthon tök átlátszóak lettek. Persze ezek sima csapvizes garnélák és a boltban is csapvízben voltak, mégis nálam kifakultak.. Ez így ment pár napig, de aztán talán megszokták a vizet, hogy kicsit más lehetett nálam, vagy elmúlt a stressz, nem tudom mi lehetett, de utána szépen visszanyerték a színüket. És később elkezdtek szaporodni és most mindegyik szép sárga és már van vagy 30db, ha nem több..

A Red cherryknél meg azt vettem észre, hogy pl egy csapatot raktam fekete kavicsra, egy másik csapatot pedig drapp kavicsra. Akiket a feketére raktam élénk pirosak lettek, akiket meg a drapp kavicsra azok barnásak, mintha alkalmazkodtak volna a kavics színéhez. És ez nem csak érzéki csalódás volt, mert utána átraktam mindenkit a fekete kavicsra, és még vagy 2 napig a fele garnéla ott is barnás színben tündökölt és csak pár nap mulva változtak át, élénk pirossá.

Volt New bee garnélám is, annak tökmindegy volt milyen talajon volt, a színe nem változott, az barna-drapp csíkos volt mindig. Illetve talán annyi változást láttam csak, hogy a drapp csíkja néha elhalványult, egy kicsit átlátszósabb lett amikor új terepre került de ez se sokáig, szóval nem sok volt a változás, alig látható.

A CBS nem tudom ennyire változtatgatja a színét, szerintem elhalványulni biztos hogy tud, mert azt mindegyik tud új helyen, de csak néhány napig :)

2011. aug. 16. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!