Szeritetek ez páncélrothadás?
A teknősöm páncélján jelentek meg ezek a foltok, nagyon stresszes vagyok miatta, mert aggódom érte. Sajnos nem tudom mióta ilyen, most figyeltem meg jobban.
[url= [link]
[url= [link]
[url= [link]
[url= [link]
A páncél kemény, a foltok nem lemoshatók/kaparhatók. Étvágya jó, mászkál, úszkál, jókedvűnek tűnik.
Napozója, száradó helye, lámpája van (uvb), vízmelegítő, úszóhely bőséges.
A teknős kb 13-14 éves, sajnos nem tudom pontosan, halacskákat, marhaszívet, rákot, néha csirkét adok neki, calciumkövet rendszeresen, van ilyen vízbecseppenthető kis multivitaminja is.
Néha fel szokott borulni, ha kiteszem mászkálni. Lehetséges, hogy attól sérült a páncélja (mivel nekem kicsit szimmetrikusnak tűnik, és ott van inkább, ahol a páncél magasabb, tehát kophat)?
Nagyon hasonlít a páncélrothadáshoz az alapján amit a neten láttam, ezért nagyon aggódom.
Sajnos 100kmes körzetben egy helyre tudom vinni, ott viszont a társát pár éve már félrekezelték egy szemgyulladással és meghalt miután injekciót kapott. Nem bízok benne.
Nagyon megköszönöm ha valaki segít, akinek van tapasztalata teknősökkel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!