Az emberek miért félnek a kígyóktól?
Szerintem azért félnek, mert a legtöbb ember az olyan állatokat szereti, amik cukik, lehet simogatni, dédelgetni őket.
A kígyó mar, nehéz velük kommunikálni, érintésre sem adnak olyat, mint egy puha szőrös állat. Ráadásul kiskorukban már úgy tanítják őket (szülők is és a mesék is), hogy félni kell tőlük, mert bántanak, a kígyó is mindig gonoszként van feltűntetve a mesékben.
És igaza van az egyesnek, tényleg undorítóak.
Én pont nem félek a kígyóktól, sőt már volt is a vállamon albino piton, de otthonra azért nem kellene.
Emellett inkább az ismeretterjesztő szülők közé tartozom, a gyereknek megmutogatom a gyíkot, békát, egeret, bogarakat, madarakat. Múltkor 2 ismerőssel sétáltunk hazafelé és megláttam egy bébi siklót, alig volt 15cm. Én egyből mutattam, hogy nézd bébi sikló, látod hogy mozog...
A másik két anyuka meg csak hátrált és kántálták, hogy ne fogd meg, ne hozd ide, inkább menjünk tovább...
Tehát a gyerekek is így tekintettek a kígyóra, hogy akkor lehet én is félek tőle. Az enyém meg ment volna utána, hogy megnézze hol lakik 😅
Miért félnénk tőlük?
Nagyon finom állatok.
Az ízük nagyjából a csirke a kajmán és a béka keveréke.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!