Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Mi a véleményed a kígyókról?

Mi a véleményed a kígyókról?

Figyelt kérdés
Hogyan állsz hozzá ezekhez a hüllőkhöz?

jan. 8. 22:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Vannak köztük különlegesen szépek, de kicsit félelmetesek is. Örülök neki, hogy nálunk inkább csak siklóval lehet találkozni, ha váratlanul ér, az is ijesztő. Ettől függetlenül soha nem üldözném el a kertemből sem, ha már ott van az élőhelye, ahol nekem is, csak ne ijesztgessük egymást fölöslegesen 😀
jan. 9. 09:14
 12/21 anonim ***** válasza:
92%

Amolyan rettegő érdeklődéssel figyelem őket. Természetfilmekben mindig megnéztem őket, érdeklődtem is irántuk, de valójában nem szimpatikusak. Van bennük valami iszonytató, félelemkeltő.

Amire viszont allergiás vagyok, amikor éretlen hobbihüllőtartók szórakozásból (mert annyira nincs dolguk, ugye) behoznak mindenféle nem idevaló fajt, majd megunva szabadon eresztik őket. Végtelenül felelőtlen viselkedés, úgy megbüntetném őket, hogy besz.rnának. Már a bejelentés nélküli tartást is. Egyszer emlékszem, Egerben sétáltunk és megláttunk az Eger-patakban egy ágaskodó kígyót. Nem, nem sikló volt, azokat ismerem. Nagyobb és más színezetű, fejű. Valaki tutter, hogy azt is szélnek eresztette. Pár tíz méterrel arrébb meg a nemrég kikelt kiskacsák úszkálnak. Ezek az állatok nem idevalók, invazívak, nincs természetes ellenségük, nem szabad őket elengedni. A szalagos tigrispiton pl. így került Floridába - ott sosem volt őshonos. Mára nem tudják kiirtani, az meg kipusztítja az eredeti élővilágot, mert semmi természetes ellensége. Eszméletlen károkat okozott valami nemnormális debil, aki szórakozásból nézegette őket egy darabig, majd elengedte őket az erdőben.

jan. 9. 09:15
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Én szeretem őket, de sajnos a jelenlegi életvitelem nem alkalmas arra, hogy tartsak is. Ha kicsit lenyugszik az életem, mindenképp szeretnék egyet. Addig meg távolról csodálom őket.
jan. 9. 09:37
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Jómagam nem tartanek otthon a lakasomban sem kicsit, sem nagyot, de szerencsere nem Afrikaban vagyok, hogy az udvaron is talalkozzak merges kigyokkal, a siklokat pedig kifejezetten hasznosnak tartom, ők nem artanak nekem, én sem nekik. Talalkoztam mar rézsikloval, haragos siklóval a Duna parton egy horgasz toltesen, ami majdnem 1 meterre felagaskodott a vízből, kockás sikló is sok van arra, es persze vizisiklo. Ami kimaradt eddig, az az erdei siklo es a homoki/keresztes viperak, ha a termeszetben talalkozok velük, csak megcsodalom oket, nincs bennem felelem.
jan. 9. 12:02
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Nincs velük bajom. Tartani is tartanám, csak ez a döglött/élő egérrel etetés dolog tart vissza :D
jan. 9. 12:08
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
15. "kígyókolbász" Mint a mini virslik olyanok.
jan. 9. 18:34
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a kertben (hegylábon) van egy sűrűn, borostyánnal benőtt tároló, ott alszik most az erdei sikló. Kb. olyan egy méteres, feljön a teraszra is, de senkit nem bánt. Barna szinű, de mintás a teste. A kutya viszont félt tőle, mikor elhozta az apám. Morgott és bement a hátam mögé, mikor felágaskodott a sikló.
jan. 9. 23:02
 18/21 anonim ***** válasza:
34%
Irtózom a kígyóktól.
jan. 10. 22:11
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Aranyosak. Én már tartottam a nyakamban boát, fogtam a kezemben gabonasiklót, stb. Mérges vagy ismeretlen fajjal én is vigyáznék, nem fogdosnám, de szép állatoknak tartom őket.
jan. 17. 16:47
 20/21 Vuk-91 ***** válasza:
47%
Igen, a józan ész mindig jól jön ha egy ilyen állattal találkozunk. Nem a semmiért, hiszen elég sok kígyófaj mérges harapással válaszol a kéretlen piszkálásokra, van ami meg egészben nyel le, ha nem vigyázol. Ezért sem ajánlom csak úgy mindenkinek a tartásukat, ehhez érteni kell.
jan. 19. 09:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!