Milyen ételeket adjak az ékszerteknősömnek hogy keményebb legyen a páncélja? Miben van calcium, D-vitamin?
Gondoltam hogy lesznek parasztok...
Nem csalódtam(Y)
fagyasztott hal
ha úgy érzed, puha a páncélja, azonnal vidd el dokihoz, mert hamar elpusztul
nekem úgy kezdődött a d vitamin hiány, hogy sokszor tartotta csukva a szemét (elsősorban d vitamin hiánytól puhul a páncél, nem kalciumtól)
mármint úgy értettem, nyers hal
bármilyen jó neki, természetesen kiolvasztva
Szia!
Próbálj neki kalciumban dús ételeket adni, és változatosan próbáld etetni.
Ha puhának érzed a páncélját, akkor mindenképp vidd el állatorvoshoz.
Én ezeket adom nekik: csirkemáj, a halat (fagyasztva, szárítva), a marhaszívmixkockát, banánt, epret, barackot (sárga, őszi, nektarin), dinnyéket (sárga,görög), saláta, sárgarépa, fagyasztott kagylóbelet (állatkereskedésben lehet kapni), körtét, almát, meg az úgynevezett teknősmüzlit (ilyen szárított kis rudak). a gyümölcsöket persze akkor, ha idényszerű.
Az is segíthet, ha tisztán tartod a vizét: gyógyszertárban lehet kapni a Neomagnol fertőtlenítő tablettát (150 db-os kiszerelés is van, az 5000 felett van, de van 10 db-os is, ez 800 körül), valamint azt a kék fertőtlenítő oldatot, amit állatkereskedésben lehet venni.
Amikor jó idő van, és van olyan hely a lakásban (erkély pl.), ahová odasüt a nap, rakd oda az akváriumot, szeretnek a kőre kifeküdni és napozgatni (bár erre szerintem mostanában nem lesz lehetőség).
Remélem tudtam segíteni :), ha van kérdésed, írj nyugodtan.
Három teknőc büszke gazdija :)
az előző vagyok (15:25)
kérdezd meg állatkereskedésben, hogy lehet-e kapni fagyasztott csigákat, esetleg azt is kipróbálhatod.
Nagyon köszönöm a válaszokat:)
Még picik a teknőseim 4 hónaposak lehet attól hogy nőnek vagy tényleg vitamin hiány?
Nagyon köszönöm a válaszokat:)
Még picik a teknőseim 4 hónaposak lehet attól hogy nőnek vagy tényleg vitamin hiány?
Szia
Mi összetört tojáshéjat adtunk neki, orvos tanácsára. Meg csirkenyakat csontostól kicsit összetörtünk és nekiadtuk. De ha levert, nem eszik és puhul a páncélja akkor azonnal orvos. Nekünk két teknősünk volt, az egyik elpusztult a vitaminhiánytól a másikat meg lehetett menteni, de minden hónapban kapott egy kis tojáshéjat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!