Találtam egy kis fürge gyíkot, amelyik rosszul tartja a fejét?
Látszik, hogy mozgásbaja van, sérülés nem látszik rajta, még nagyon fiatal állatka. Hagyja magát megsimogatni(nem képes mozogni, csak néha, akkor sem rendesen, inkább "pattog", "vergődik")..
Próbáltam neki lisztkukacot adni, meg vizet csöppintettem a szájára, de nem fogadja el, rendkívül gyorsan ver a szíve(kapkodja a levegőt?) szóval mozog a hasa oldala villámgyorsan.
Tehetek valamit, hogy megmentsem? A napon van.
De nem macska, ossze se hasonlithato a ketto.
Egy picike gyikkal, foleg, ha valamilyen belso serulese van, meg egy allatorvos se tudna mit kezdeni. Talan max tudna mondani valami kimeletes modszert az “elaltatasara”, hogy ne szenvedjen.
"De nem macska, ossze se hasonlithato a ketto."
Bizony, mert a macska egy kártékony jószág aminek semmi keresnivalója az utcára dobva. Eutanáziát kellene alkalmazni azokon is amiknek nincs baja csak ki vannak kva az utcára és írtják az őshonos fajokat meg hibridizálódnak a vadmacskával :)
Még most is él egyébként. Kintre csináltam neki melegedőt, betettem, reggelre kint volt, estére megint beraktam, nappal "kimászik" sütkérezni.
Szegényke, tudom, hogy szomjan/éhen fog halni hamarosan, meg ugye csak vergődni tud, de azért szépek a napjai.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!