Egy kígyót találtam a kerti tavam mellet. A kutyámon pedig volt egy seb, ami, 10 perccel ezelőtt még nem volt rajta. Mit tegyek a kígyóval?
Miért lenne egy kígyó veszett? Édes istenem...
Én vagyok a mániás paranoiás veszettségtől rettegő, de azért egy kígyó és veszettség... hát nem hinném.
A kígyót fényképezd le, de ne bántsd. (A hazai hüllők mind védettek.) Nagy valószínűséggel azért habzik a kutya szája, mert megfogta, és a kígyó védekezésből harapott. Kicsi a valószínűsége, hogy pont egy mérges vipera legyen.
Segítségül itt a két hazai viperafaj képe és információ a mérgükről: [link]
Telefonálj állatorvosnak, és kérdezd meg a teendőket.
Nem vipera
piton lehet
A veszettség nem rögtön jelenik meg, és csak a betegség utolsó 2 hetében fertőz. Ha veszett is a kutya, biztos nem a kígyó miatt.
Ha megmarta, s mondjuk vipera, akkor legtöbbször ellenanyag szükséges!
Tekerd a nyakad köre, a (mint egy) boát...
Nehezemre esik nem feltételezni, h kamukérdés...
Tételezzük fel, hogy egy kiszökött mérgeskígyó harapta meg a kutyád,nem enged oda és habzik a szája...
Az állatorvost felhívni nem logikusabb, baszod, mint a gyakorikérdésre kiírni?🤔 eszemmegáll
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!