Hogy lehet a békákat elriasztani?
Lépcsőházunkba van kb 10 béka.
Kisebbek-nagyobbak.
Hogy lehetne őket eltávolítani.
Most cseréltek bejárati ajtót, addig elég rossz volt, befértek alatta abékák.
Meg van egy akna-féle is alépcsőházi ajtónk mellett, sztem oda is járnak, jönnek onnan ki.
Köszönöm, aki vélaszol.
Tudom, hogy elég régi a kérdés, de azért szeretnék egy-két dolgot hozzáfűzni a dologhoz.
Először is: a kérdés nem az volt, hogy hogyan lehet a békákat kiirtani, hanem hogyan lehet ELRIASZTANI és szerintem ez igen nagy különbség! Nem mindegy, hogy valakit/valamit elriasztasz vagy kiirtasz!
Másodszor: Én is állatvédő vagyok, még a bogarakat is ezerszer inkább kiviszem a házból minthogy lecsapjam, de a békáknak idén sikerült megutáltatniuk magukat velem. Folyton bejönnek az udvarra, pedig a házunk körül két tök üres füves, gizgazos telek van, ahol senkit nem érdekelnének, de nekik mégis a mi kertünkbe kell bejönnie, ráadásul a kutyánk kennelébe, vagy a két kennel közé, ahova úgy elbújnak, hogy általában meg sem találjuk őket vagy nem férünk hozzájuk. A kutya persze akár hajnalig is ugat. Nem lehet róla egyszerűen leszoktatni, mert nála ez ösztönös. Talán egy ugatásgátló ultrahangos vacak segítene, de az meg a kutyának nem jó szóval ez is állatkínzás ha úgy vesszük. Arról meg ne is beszéljünk, hogy mennyire állatkínzó az, hogy ha a szomszéd esetleg úgy gondol, hogy megmérgezi vagy valami...
Szóval ha találnék valami épeszű megoldást én is inkább elriasztanám - hangsúlyozom: elriasztanám, nem pedig kiírtanám vagy megölném - a békákat!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!