Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Aki fél/undorodik a kígyóktól,...

Aki fél/undorodik a kígyóktól, le tudná írni, hogy miért?

Figyelt kérdés

Világ életemben nagyon imádtam a kígyókat, szerintem nagyon gyönyörűek, nagyon sok még aranyos is. :D És épp emiatt én így nem tudom elképzelni, mi lehet bennük félelmetes. Le tudnátok írni?

Nyilván ha egy csörgőkígyó menne el a lábaim között én is össze sz*rnám magam, de nem azért mert a kígyó ijesztő, hanem mert életveszélyes a mérge. Szóval arra lennék kíváncsi, aki a sima ártalmatlan kígyóktól is retteg.

2020. okt. 18. 17:45
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
76%

8. Ez érdekes. Az egyik ismerősöm is megfog minden rovart, férget, csigát, de egy lepkével ki lehet kergetni a világból.

10. Azt a vízisiklóra értette :D . Van a feje két oldalán bűzmirigy, amit kienged, ha veszélyben érzi magát. Ez elég ritka a kígyók között.

Kérdező. Nem gondolnám, hogy ennek mindössze természetes okai vannak, sokan az egerektől is undorodnak, pedig azok szőrösek. Szerintem ez nagyobb részben függ neveléstől. Én a váz nélküli állatokkal vagyok így. A kígyókkal semmi bajom, mert csontjaik vannak, de egy csigát nem fognék meg.

2020. okt. 18. 21:03
 22/36 anonim ***** válasza:
81%

Általában tanult félelem. A kígyók általában negatív szereplőként vannak beállítva a mesékben, filmekben, természetfilmekben.

Már a bibliában is a kígyó a gonosz egyik megtestesítője.

Mivel az emberek többsége nem igazán ismeri ezeket az állatokat, így inkább fél tőlük, az legalább biztos.

2020. okt. 18. 21:24
 23/36 anonim ***** válasza:
66%
Na azért én úgy tudom, hogy ennek evolúciós okai is vannak bőven. Ettől függetleün én szeretem a kígyókat.
2020. okt. 18. 21:29
 24/36 anonim ***** válasza:
80%

23. Az embernél az evolúciós behatások nem ilyen egyértelműek. Például a kutyafélék történelmileg több ideig voltak ellenségeink, mint barátaink, mégsem félünk tőlük, legalábbis a nagyrészünk nem.

Egy európai ember nem sűrűn találkozott mérgeskígyókkal.

2020. okt. 18. 21:33
 25/36 anonim ***** válasza:
59%
Európai nem, de a kollektív tudattalanban benne lehet. Nyilván van kulturális oka is, de az evolúciósról sem feletkeznék meg.
2020. okt. 18. 21:43
 26/36 anonim ***** válasza:
84%

Árulja már el őszintén az, aki pusztán azért lepontozott, hogy evolúciós félelem létezik a pókok és a kígyók irányába, az mit érez? Tényleg csak sértődékeny, durcás gyerekekkel van tele az oldal, akik tudományos tényeket pontoznak le laikus fejükkel?

[link]

Jöhet a lepontozás, mert ez tudományos tényt osztok meg mezei vélemények helyett...

2020. okt. 19. 09:50
 27/36 anonim ***** válasza:
26. Az evolúció nem abszolút dolog. Meg lehet vele magyarázni dolgokat és hatással van az emberre is, de törvényszerűségként nem kezelhető. Ezt még a biológia profom mondta. Szerintem a neveltetésnek sokkal nagyobb hatása van az emberre, ebben a tekintetben. Ugyanis amint látod, nagyon sokan vannak, akik nem éreznek semmilyen zsigeri félelmet a kígyók felé.
2020. okt. 19. 10:55
 28/36 anonim ***** válasza:
100%
Többek közt én sem félek tőlük, ettől függetlenül evolúciós félelem és kollektív tudattalan létezik. Én nem tagadtam a neveltetést, de ész nélkül lepontozni azért, mert egy létező jelenségről írtam elég nonszensz...
2020. okt. 19. 13:50
 29/36 anonim ***** válasza:

Én kameleont szerettem volna anno.

Elmentünk a parommal kereskedésbe megnézni néhányat.

Sajnos élőben látva enyhe hànyingerem lett tőlük,azóta is ha eszem de eszembe jut egy kaméleon nemtudok tovább enni.

Na de voltak ott kígyók.

Szerelem volt első làtàsra,fogasra,nagyon rendes volt az eladó,többfélét mutatott,kivett,meglehetett fogni...azóta màr többféle van itthon.

De kaméleon sosem lesz.

2020. okt. 26. 18:38
 30/36 anonim ***** válasza:
Egy kaméleontól hányinger? Azért ez elég túlzás, semmi undorító szokásuk nincs.
2020. okt. 26. 18:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!