Aki fél/undorodik a kígyóktól, le tudná írni, hogy miért?
Világ életemben nagyon imádtam a kígyókat, szerintem nagyon gyönyörűek, nagyon sok még aranyos is. :D És épp emiatt én így nem tudom elképzelni, mi lehet bennük félelmetes. Le tudnátok írni?
Nyilván ha egy csörgőkígyó menne el a lábaim között én is össze sz*rnám magam, de nem azért mert a kígyó ijesztő, hanem mert életveszélyes a mérge. Szóval arra lennék kíváncsi, aki a sima ártalmatlan kígyóktól is retteg.
Én egy kicsit félek tőllük.
Volt olyan, amikor még anno kicsiként mentem a boltba és egy rohadt nagy kígyó elkezdett előttem átkúszni az úton.
Alig volt töllem 1,5 méterre. Amikor meglátott, akkor elkezdett ágaskodni és sziszegni rám és nagyon figyelt.
Én meg szépen elkezdtem hátrálni tőlle, de még ekkor is ágaskodott.
Az volt a mázlim, hogy elment mellettünk 1 autó és amiatt tovább kúszott.
De ez az eset nagyon belém égett.
Szerintem az a kígyó simán megvolt 2 méter (hanem több)
Nagyon vastag volt és agresszív.
Azóta nem szívlelem őket, viszont ha állatkertbe megyek/bárhova, ahol nem mérges kígyók vannak, akkor azokat simán megsimogatom, csak a vadon élőkkel állok hadilábon🤣
Bár történt még 1 olyan eset, hogy a kutyám talált egy siklót (nagyon kicsi kígyó volt)
Őt simán megfogtam és elengedtem a réten. (Valószínűleg vizisikló volt. Olyan helyen engedtem el, ahol volt víz is, meg ahol eltudott bújni. Voltak ott bokrok,fák, magas fű is, simán eltudott bújni a ragadozók elől)
Kedves 14-es.
Egy kisvárosban élek nem messze Budapesttől.
Felénk sok rét/erdő van. Nálunk ezért is van több kígyó (bár az évek elteltével egyre kevesebb)
Nem hinném, hogy találkoznál 1-el is. Esetleg akkor ha nagy természet járó vagy, vagy ha rosszkor vagy rossz helyen és pont betalál egy kígyó.
Én már 3 éve 1 kígyót sem láttam, pedig még régen 10 évvel ezelött még jó páran voltak. (Jelenleg 16 éves vagyok, szóval ezek nem "olyan régiek")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!