3hete van nálam 1 gabonasikló holnap kéne etetnem,de mintha beszürkült volna,akkor ne etessem?
Úgy hallottam ez a vedlés jele,és ilyenkor nem nagyon esznek,feleslegesen akkor nem olvasztanék neki egeret...
1hete nem evett minden hétfőn eszik. A héten viszonylag sokat bújkált ma kivettem,de nagyon menekült így visszatettem nem zaklatom,és kicsit ilyen szürkés,de a szeme nem annyira opálos,mint a képeken..
Lesz valami baja ha nem adok neki enni még 2-3 napig?
Vagy mikor etessem?

Ilyenkor miert kell varni meg 2-3 napot vedles utan?
Akkor adok majd neki holnaputan az az 1nap mar nem dob sokat😃

Van, amelyik eszik rögtön vedlés után is. Ha nem sajnálod esetleg az egeret kidobni, próbáld ki.
De sok kígyó érzékeny vagy fáradt utána, azért a vedlés eléggé megviseli a szervezetüket, nem maga a bőr ledobása, az nagyon gyorsan is mehet, hanem a folyamatok előtte, míg kifejlődik a régi alatt az új bőr, folyadék termelődik a kettő között, a kettő elválik stb. Ezért is bújnak vedléskor, nem mozognak, kedvetlenebbek.
Az új bőre is érzékenyebb az elején, ezért nem ajánlott a frissen vedlett kígyót kézbe venni, vagy ha muszáj, akkor csak óvatosan.
Kicsit pihenjen, rendeződjön a szervezete. Semmi baja nem lesz egy nap várakozástól, és még jót s tesz neki. Nagyobb kedvvel eszik, jobban emészt utána.
Értem köszönöm!
Vedlés után kakilt is amin meglepődtem így 2 hét kaja nélkül..
Ma “,meg tegnap már nagyon feloldódott keres járkál fel-alá kezd a régi lenni😃
Vedlésnél 5 napig ki sem mozdult az itató alól, csak néha láttam,hogy megmozdul onnan tudtam, hogy nem halt meg.
Akkor holnap megetetem,köszi mégegyszer a tippeket😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!