Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Ha csontvelőt találnának...

Ha csontvelőt találnának dinoszaurusz leletben, akkor tudnának abból klónozni?

Figyelt kérdés
2019. dec. 8. 22:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
92%
A DNS még kevés. Kell egy méh is hozzá ami kihordja. Valószínű, hogy egyik ma élő éllat nősténye sem lenne erre alkalmas. Majd ha már teljesen fel tudják lombikban nevelni, akkor jöhet szóba.
2019. dec. 15. 22:24
 12/18 anonim ***** válasza:

Ezt írtam volna az egyébként tényleg hibás példával, a komodói varánuszt írásomban, ha a dinoszauruszok emlősök lettek volna. Eddigi ismereteink hiányosak, mivel 315 millió évvel ezelőttől 195 millió évvel ezelőttig nem találtak eleddig tojás fosszíliákat, viszont 195 millió évvel ezelőtt óta a kihalásukig igen, no meg ma utódaik, a madarak és a hüllők is tojással szaporodnak. Az elevenszülőség kizárható hogy korábban jelent volna meg mint a tojásrakás, ezért valószínűsítik hogy lágyhéjú tojást raktak a korábbi hüllők, ami felszívódott az idők folyamán.

Tehát méhkérdés megoldva. A tojás úgy tudom megoldható, mert bizonyos fejlődési szintig, méretig béranya testben is "elfér", a koraszülöttséget meg attól függően lehet megoldani, hogy egy strucc például egy vele azonos méretű hüllőét ki tudja tojni, aztán az a dinó-féle egy kicsit nagyobb dinóét. Ha van pénz, megtalálják rá a megoldást.

2019. dec. 16. 01:18
 13/18 anonim ***** válasza:

Előttem szóló!

Teljesen igazad van, a dínók tojást raktak. Pontatlan voltam.

A mammutok visszahozásáról írtakra gondoltam, hogy még az sem sikerült. Több elgondolást hallottam, hogy ennek az oka az, hogy az elefánt nem alkalmas rá. Van még valami más anyag is, csak nem emlékszem a nevére, ami a kell hozzá, és csak a nőstényekben van meg.

Arról, hogy tojásrakókkal is folynának kísérletek, még nem olvastam.

2019. dec. 17. 21:24
 14/18 anonim ***** válasza:

# 13, engem is kiigazított valaki, teljesen jogosan, hibázhat mindenki, a lényeg hogy elismerje az ember és kiigazítsa a hibáját.

Tudományos értékű cikk az általam ismert idegen nyelvű ilyen szakirányú lapokban nem jelent meg, csak céloztak rá.

Tudományosnak csak logikájában tekinthető, de a kutatás helyét, idejét, támogatót nem említő cikkek itt-ott megjelentek, de ez sem mérvadó.

Az összes ismeretem alapján írtam a hüllők lehetséges klónozásáról.

Ide tartozik: a rokonságomban él egy személy, akinek hererákja volt úgy talán 20 éve, akkor még fiatal volt, nem volt gyermeke, és egészen hihetetlenül egy azóta elhunyt szakorvos három országot ajánlott beültetésenkénti tarifákkal, ahol emberi klónozást végeznek valamilyen egészségügyi intézmény vagy kutatói vállalkozás leple alatt. Én nem ellenzem az összeesküvés elméleteket - mert sok esetben kiderülnek évtizedekkel később hogy igazak -, de ha nem von be a rokonom ebbe a dilemmájába, akkor valószínűleg kételkedtem volna hogy legalább is Európában ez létezhet.

Ezt csak azért írtam, mert olyan dolgok is működnek bizonyos érdekek pénzén, amikről mi egyszerű halandók nem vagyunk tájékoztatva.

Összefoglalva: nem állítom hogy létezik hivatalosan dínókat klónozó laboratórium, de azt biztosan nem a nagy termetűekkel fogják elkezdeni. Nem vagyok elég tájékozott, hogy igazat állít-e a hivatalos tudomány, hogy szinte egyetlen dínó fajnak maradt fönn egy egész genomot tartalmazó fosszíliája. De. Mint említettem, a génsebészet áll olyan szinten hogy megcsinálják, ha van elegendő örökítő anyag. Mint említetted, valóban, az emlősöknél határt szab az ún. béranya mérete, genomja, stb. A kérdező egy feltételezést említ, amire a válasz: nagy valószínűséggel kis méretű dínót tudnának.

2019. dec. 18. 01:50
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Előttem szóló!

Egyetértek azokkal, amiket írtál. Egyetlen mondatod, amivel vitatkoznék "A kérdező egy feltételezést említ, amire a válasz: nagy valószínűséggel kis méretű dínót tudnának."

Én azt gondolom, hogy még nem tudnának. Ez nem jelenti, hogy nem kísérleteznek vele, és azt sem, hogy soha nem fog sikerülni. Csak véleményem szerint még nem tart a tudomány a megvalósíthatóság közelében. Sok kísérlet, kudarc és siker van még addig hátra.

2019. dec. 19. 20:59
 16/18 A kérdező kommentje:

Ezek jó terjedelmes válaszok voltak, amiket alig birtam átfutni.

De köszönöm a válaszokat!

2019. dec. 19. 23:05
 17/18 anonim válasza:
74%
A DNS nagyon “kényes,, szerkezet. Ha találnának is olyan csontot vagy valamit amiben ép szövet, velő, stb... van, akkor is szinte 0% az esélye hogy ebből klonozni tudnának. A dns szerkezet az évezredek, milliók alatt rengeteget károsodtak. Ezt nem lehet csak úgy befoltozni. Lehet tudják helyettesíteni a hiányzó részt egy másik dns el, de ez nem épp reális. Ki tudja hogy mi lenne belőle. Meg én a tudósok helyébe nem játszanék istent. Azok kipusztultak. Beleavatkozni egy több millió éve kihalt állat dns ébe nem épp ésszerű.
2020. jan. 3. 14:32
 18/18 anonim ***** válasza:
48%
Az tudósok kíváncsisága olyan nagy, hogy meg fogják tenni még hibás DNS-el is. Ezzel nem Istent játszanak, a tudásszomj hajtja őket. Én egyetértek velük, a kíváncsiság nálkül még mindig bunkósbottal vernénk egymást fejbe az őserdőben.
2020. jan. 4. 00:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!