Ha csontvelőt találnának dinoszaurusz leletben, akkor tudnának abból klónozni?
Biztos, mert a saját szememmel láttam a Jurisics Parkban-
Egyébként meg minek nekünk dinó?
Kell a sok "ősember" mellé?
A technológia megvan hozzá. A hivatalos nyilvánosságra hozatal nem embernél a brit Dolly bárány klónozása volt, azt hiszem több száz másolatot létrehoztak, de az volt a baj, hogy az életkort is örökli úgymond a klónozott példány, így hamar elpatkoltak a báránykák. Aztán ezt megoldották a következő kísérletnél már megoldották.
A klónozás minden DNS-sel rendelkező élőlénynél lehetséges elegendő DNS minta esetén. A dinoszauruszok csontjai valóban nem csontok, ahogyan az előttem író írta, mert ha dínó múmiát találnak is, a szövetei úgymond cementálódnak, kövületté válnak, amellett hogy megőrzik az eredeti alakjukat.
Más eset, ha például a kommodói varánusz DNS-éből "visszafelé" klónoznának egy állatot, azaz az ő teljes genomjában lévő egy korábbi ősének DNS-szakaszát használnák csak föl egy új egyed létrehozására.
Elnézést kérek mindenkitől, előttem írónak igaza van, nem akartam félrevezetni senkit, a komodói varánusz legkorábbi ismert fosszíliája, avagy őséé 3,8 millió éves, a dinoszauruszok kb. 65 millió éve kihaltak, szerencsésebb lett volna a 250 millió éve, azaz a dinoszauruszok leggyakrabban említett megjelenésétől létező krokodilokat említeni. (Jelenlegi ig,meretek szerint a hüllők első megjelenése 312 millió évvel ezelőtt volt, kb. 300 millió éve elkülönültek Anapsida és Diapsida alosztályokra, utóbbi kb. 280 millió éve ismét különvált, az Lepidosauromorpha és az Archosauromorpha e kettő, ezek közül az utóbbihoz tartoztak a dinoszauruszok és a krokodilok is).
Köszönöm a figyelmeztetést.
Már találtak olyant.
Dinó tojásban is fedeztek fel lágy szövetet.
A Kínaiak próbálkoztak is vele de nem sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!