A teknősökkel mit kezdjek? Nagyon büdösek! Tanácsokat várnék. Nagyon picik még : )
Most őszintén mennyi időnként takarítod?
Hetente-kéthetente Kell!
Akkor nem algásodik be, a maradék kaja se rohad, a víz se poshad...
Ha a saját helyükön eteted őket,akkor hetente kell takarítani!Mindig csak annyi kaját tegyél be,amennyi pár falat nekik,aztán megint tegyél egy keveset.Ami megmarad,azt szedd ki!Használj szűrőt,én minden etetés után bekapcsolom kb.15-20 percre,csodákra képes!:)
Ha takarítok,mindig facsarok egy kis citromlevet,és azzal áttörölgetem a cuccokat,és az akvárium belső falát.A szűrőben lévő szivacsot kimosom,mert teli van mindig kajamaradékkal,kosszal.Ez a heti takarítás háromnegyed-1 órát vesz igényebe.
Általában havonta egyszer(tehát minden 4.takarítás alkalmával)az összes kavicsot is kiszedem,átmosom őket,és az egész akváriumot is jól kitisztítom(persze ez olyan,mint a heti takarítás,csak még a kavicsokat is átmosom,ezért ez a havi takarítás kb.másfél-2 órás munka).Így sosem büdös az akvaterrárium,és tiszta is.Ami a teknősökre nézve is fontos,hisz a koszos víztől pl.begyulladhat a szemük!
Igen,jó,de lehet kapni olyat,ami kimondottan teknősöknek van,és el lehet fektetni.Nekem ilyenem van,csendes és kicsi,de 250l/óra a teljesítménye:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!