Mitől függ, hogy mennyire jól pucolható egy tojás?
Az egyik leggyakoribb probléma, hogy a tökéletesre főzött tojást szinte lehetetlenség szépen meghámozni. Íme néhány házi praktika, hogy ne csak a tojás belseje, hanem a külseje is tökéletes legyen.
1. Az első és legnépszerűbb tanács, hogy a vízbe, amelyben a tojást megfőzöd, tegyél sót is (literenként egy evőkanálnyit), majd amikor kiveszed belőle a tojásokat, azonnal engedj rájuk hideg vizet, vagy áztasd őket egy percig benne. Ezután ne várj sokat, rögtön pucold meg a tojásokat, hogy szépen lejöjjön a héjuk.
2. Az előbbi trükköt néhányan azzal egészítik ki, hogy a főzővízbe nem csak sót, hanem olajat vagy ecetet is tesznek.
3. Az is sokat számít, hogy mennyire friss a tojás. A nagyon frissekkel ugyanis gyakrabban esik meg, hogy hozzátapadnak a héjhoz, a néhány napos tojások viszont már szépen pucolhatóak főzés után.
4. Ha hámozod a tojást, érdemes a tetején és az alján kezdeni. Ha ezekkel megvagy, utána sokkal könnyebb kiszabadítani a héj alól a maradékot.
Minél frissebb a tojás, annál nehezebben pucolható.
Nincs köze a tyúkok fajtájához.
Tegyél félre 1-2 hétre tojásokat, amiket keménytojásnak szánsz és nem lesz ilyen gondod!
Köszönöm a segítségeteket.
Akkor várok mindig a tojásokkal, nem használom fel őket egyből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!