Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Miért kell a disznót szúrás...

Miért kell a disznót szúrás után a földhöz szorítani?

Figyelt kérdés
A történet a következő; most voltam szombaton disznóvágáson kb. negyedszerre életemben. Az elmúlt 27 évben most kezdett el érdekelni... Vásárolt disznó lett leszúrva a gazdája udvarán, külön embert hívtunk, aki fejbelőtte az állatot, aztán szúrta. Nekem kellett kihúzni a többi közül orrfogóval, nem fogta más. Megtörtént a lövés, szúrás is. Elkezdett vergődni a disznó kegyetlenül, ordibált a gazdája, hogy térdeljek rá, ne hagyjam. Hozzáteszem kegyetlenül esett hajnalban az eső (december 8), szúrás után ráléptem a fejére, mert ahogy vergődött, össze-visza csúszkáltunk a felázott földön(200 kg fölötti herélt). Így meg úgy járt körbe szegény állat hátulja, mint az óramutató. Itt kezdett el kiabálni a gazdája. Elég volt fogni abban a másfél-két percben egyedül, nem tudtam sehogyse rátérdelni. Nyakig saras azért nem akartam lenni, mert nem készültem váltásruhával és még messze volt a nap vége. Hol hibáztam?

2018. dec. 9. 00:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Pont azert hogy kevesbe vergodjon. Meg ha esetleg kell a vere akkor ne frocsogjon szana szét a vér hanem a tálba csorogjon. Mindent jol csinaltal, itt az volt a baj hogy b@$ztak neked segiteni az elso "akciodba" . En eddig sok disznovagason vettem reszt de ott mindig 2-3 vagy akar tobb ferfi huzta es fogta le a disznot, teged beledobtak ezzel a mely vizbe.
2018. dec. 9. 01:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Legközelebb legyél tökös legény és ordibálj vissza, hogy valaki segítsen már az isten b_asszameg, mert egyedül nem bírod. :D
2018. dec. 9. 04:19
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Még elszaladni is képes, meg össze vissza vérez mindent, meg szétveri magát (a hússal együtt) meg bárkinek sérülést okozhat, ezért kell lefogni.

Ott hibáztatok, hogy ez előre nem volt megbeszélve, kinek mi lesz a dolga.

Mert ez normál esetben nem úgy működik, hogy 1 ember fogja a fejét, a többi meg osztja az észt, hanem 1 ember fogja a fejét, másik 4 a 4 lábát, meg még ahányan ott vannak férfiak, az mind fogja, mivel semmi máshoz nem kell annyi ember, mint ehhez a részhez.

Utána már egyszerűbb, 2 ember megcsinálja az egészet.

2018. dec. 9. 06:03
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Sehol nem hibáztál. Viszont èrdemes egy kábitót beszerezni. Nálunk egy 300 kilós disznót ketten leszúrnak. Kevèsbè veszèlyes igy.
2018. dec. 9. 08:48
 5/7 A kérdező kommentje:

Négyen mentünk érte. A gazda erősködött, hogy egy ember elég lesz, mert nagyon szelíd állatok, kézből nevelte fel őket. Engem ragadott karon, hogy menjek be az ólba. Akármilyen szelíd egy disznó, az orrzót nem szereti, nem adja csakúgy az életét sem. A többiek nem akartak vitázni az öreggel, így ők az utánfutót akasztották le, meg a mázsát készítették elő.

Fejbe lett lőve előbb az állat(biciklipumpa alakja volt a puskának), le is térdelt. Aztán lett megszúrva, viszont aki lelőtte és kivéreztette, hátralépett. Én maradtam egyedül az álattal és rosszul is esett, hogy én lettem csesztetve hogy így-úgy lapítsam a földre.

2018. dec. 9. 13:28
 6/7 anonim ***** válasza:
80%
A diszno gazdaja nagyon hulye.. a diszno lehet szelid es oda van szokva ha a halala pillanataban vergodik mert az utolso leheletet fujja ki,ott nem a draga gazdijat nezi majd.. Es ha olyan ideget kap akkor is vergodik akaratlanul is!! A tobbiek is tokosek hogy visszalepnek amikir nem szabadna. Valamikor 4 embernek is eleg nemhogy egynek.
2018. dec. 9. 17:34
 7/7 anonim ***** válasza:
57%

Hát most már ez megvan, tanultál belőle, ráadásul szerencsésen, mert bajod is lehetett volna, legközelebb biztos nem fogod hagyni rábeszélni magad ilyenre, akármit is mondanak.

Ilyen, hogy az irányít aki semmi kockázatot nem vállal, nincs!

Minden esetre amúgy gratulálok, minden elismerésem, hogy végül megcsináltad, én biztos nem bírtam volna.

Mondjuk eleve esélytelen lett volna hogy belemenjek, mert 70 kiló se vagyok, meg fogtam már le disznót, (1 lábat persze :)) tudom mekkora erő van bennük.

2018. dec. 9. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!