Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Jól döntöttem, hogy eladtam...

Jól döntöttem, hogy eladtam levágásra a kakasaimat?

Figyelt kérdés

Tegnap adtam el egy házaspárnak 6 kakast. Azért adtam el őket, mert túl sokan voltak. 12 tyúkom van. Ebből 2 törpe, a többi mind nagyobb - vagy közepes testű.

Összesen 11 kakasom volt. 5 maradt meg, ebből 2 nagy.

Azért vagyok szomorú, mert megölettem őket... Elvettem az életüket! De én próbáltam tartásra eladni ismerősöknek őket, de mindenkinek csak vágásra kell. Egy haverom vett csak egyet tartani. Mindenki szabadulni akar tőlük, nem hogy venni..

Azért fáj a szívem, mert a legszelídebbet, a kedvemcemet is oda adtam. De úgy éreztem meg kell tennem. De most meg olyan rossz érzés... Gyilkosnak érzem magamat, meg hóhérnak, mert elvettem az életüket...

Pici korom óta imádom a tyúkokat! Nagyon fáj, hogy. ezt kellett tennem velük... Tudom, hogy ezért vannak, és hogy muszáj volt, mert volt olyan tyúk, amit halálra kínzott a sok kakas. De akkoris nagyon rossz érzés, hogy az én hibámból pusztulnak el... Igen, tudom a bolti is ugyanez, de azt nem "ismertem", nem én neveltem csibe kora óta. Nagyon rossz... Sírni tudnék... :(

2018. szept. 20. 13:47
1 2
 1/14 anonim válasza:
15%
A kalasoknak, tyúkoknak az az életcéljuk ,azért vannak, arra születtek, hogy megegyük őket.
2018. szept. 20. 14:00
 2/14 anonim ***** válasza:
88%

Mondjuk én a kedvencemet biztos nem adtam volna oda!

Jogos a rossz érzésed!

De ha baromfikra rendezkedtél be, akkor ezzel számolnod kell!Ezért nem tartok én semmit.

2018. szept. 20. 14:12
 3/14 anonim ***** válasza:
14%
Eladtad őket, majd a kapott pénzen felfújt csirkehúst vettél az első boltban... Akárhogy nézem te rosszabbul jöttél ki belőle.
2018. szept. 20. 14:15
 4/14 anonim ***** válasza:
20%
Megveszed a virslit a boltba akkor nem sírsz hogy emiatt leöltek egy malacot?!
2018. szept. 20. 14:21
 5/14 anonim ***** válasza:
62%
Hát nyilván ez benne van a pakliban, ha baromfit tartasz. Mondjuk a kedvencet nem adtam volna oda. Én is nagyon rosszul érezném magam, de egyébként nyilván azt cselekedted, amit kellett. Így nehezebb, hogy ismerted őket.
2018. szept. 20. 15:09
 6/14 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos ez a baj, hogyha az ember haszonállatot tart, és szaporítja, elkerülhetetlen a ritkítás bármilyen módon. Maradt még több hozzám közel álló példány is. De sajnos ez a nehéz benne, hogy ekkora létszámnál több kedvenc is van. Minél több a létszám, annál több a kedvenc. Szerintetek miért "gyűlt" össze 11 kakas...? Azért mert őket is mindet szerettem valamiért. Ezért nem volt szívem vágásra küldeni őket. De sajnos rá kellett döbbennem, hogy ez így nem mehet tovább, mikor több tyúk is elpusztult a kakasoknak köszönhetően, kettőnek az oldaláról meg lekarmolták a bőrt a húsig. De ennek ellenére nagyon fáj, hogy meg kell öletnem őket. Mert olyanok, mint a gyermekeim. Én gondoztam őket születésüktől. És hányszor szaladtak elém, mikor megláttak! De sajnos muszáj volt ezt tennem velük... A kedvencem hiányzik a legjobban, az egyik fő kedvencem, de sajnos ezzel jár. De ezzel az a baj, hogy összetör lelkileg, és előbb-utóbb inkább nem fogok tartani, csak ne kelljen halálra ítélnem õket, mert én ezt már nagyon nehezen bírom...Bár eladhatnám őket tartásra, de senkinek nem kellenek...
2018. szept. 20. 15:35
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben nem tartanék inkább haszonállatot.
2018. szept. 20. 15:41
 8/14 anonim ***** válasza:
Lehet jobb lenne, ha tényleg nem tartanál. Engem is nagyon megviselne, én alkalmatlan lennék rá, mert akit én neveltem nem tudnám levágni. Más részről meg ott van, hogy így fogyasztod a lehető legegészségesebb húsokat. Nehéz ügy. :( De ne kínozd magad.
2018. szept. 20. 15:47
 9/14 A kérdező kommentje:

Igen, az biztos, hogy sokkal jobb egy házi tyúkból készült étel.

Csak azt nehéz kibírni, hogy kikelése óta neveled, és kötődsz hozzá, megszereted, és egy nap neked kell tőle elvenni az életet.

Megboldogult nagymamám nem tartotta őket többre eledelnél, és gond nélkül vagdosta őket.

Sajnos, én nem vagyok ilyen. Én minden állatot szeretek.

De, sajnos ezzel csak még nehezebb. Az ember nem hinné, mekkora felelősség az állattartás.

2018. szept. 20. 16:48
 10/14 anonim ***** válasza:
68%
Aranyapám, majd ha családfenntartó leszel, rájössz, hogy ez nem kegyetlenkedés, hanem szükséges rossz.
2018. szept. 21. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!