Van egy 6 éves magyar bizalmat. Kinti benti kutya volt mindig. Egy évet anyumrknal laktunk szintén kertes házba.Ott kint volt az o masik kutyajukkal. Most panellakasba koltoztunk férjemmel. Természetesen jött o is. DE mindenkit ugat és támadnak meg mikor setalunk.Vagy a lepcsohazban talalkozunk valakivel rögtön ugat és ugrana neki.Mar szóltak h ugat meg h felnek mert nagy testű. Fogalmam sincs miért ilyen, mindig voltak körülötte kutyák emberek nem volt elszigetelve.13km re lakók most anyumektol és így döntöttem h ott lakik egy darabig ismét én pedig minimum egyszer jövök hozzá úgy h itt alszok. Nem tudom h mivel teszek jót. Bizonytalan vagyok h most rosszabbat tettem e vele ha nem minden nap vagyunk együtt, vagy h ha belekenyszeritem a lakásban élesre?
2016. aug. 19. 13:07
1/9 anonim válasza:
Pedig a magyar bizalmat nem szabad visszaadni
2016. aug. 19. 13:12
2/9 anonim válasza:
Szerintem azért jobb a kutyusnak kertes házban lakni, meg ahogy írtad ott van más kutya (,,barátok") tehát abból a szempontból sincs egyedül. Igaz nem láthat téged gyakran pedig hozzád szokott, de biztosan anyukádat is szereti. Ne rágódj rajta, nem döntöttél rosszul.
2016. aug. 19. 13:16
3/9 A kérdező kommentje:
Kijavított a telefonom. magyar vizsla.
2016. aug. 19. 13:21
4/9 A kérdező kommentje:
Minimum hetente egyszer..Túl okos a telefon.
2016. aug. 19. 13:23
5/9 anonim válasza:
Most hogy vissza vitted anyukádékhoz megszűnt a probléma? Séta közbe már nem támad másokra? Nem ugat annyit?
2016. aug. 19. 13:28
6/9 A kérdező kommentje:
Itt nagyon ritkán visszük sétálni. Nagy udvaron és megnagyobb kertben lehetnek. Mikor vittük max csak a kutyákat igaztalan meg. Embert nem.
2016. aug. 19. 13:36
7/9 anonim válasza:
Megfelelő neveléssel ezek a problémák megszűntethetőek, és akkor mehet veletek lakásba.
Hogy hol jobb neki, azt mi egyébként nemigen tudjuk eldönteni, bár a gazdával élés és a napi 3 séta általában jobb, mint a hébe-hóba séta. A nagy kert csak egy nagy kennel, elég gyorsan megunja a kutya.
2016. aug. 19. 13:43
8/9 anonim válasza:
Az a meglátásom, h a kutya a fonok nálatok, o a falka vezér. Mivel idegen új helyre került a falka és neki kéne irányt mutatni egy ismeretlen helyen es szituációban, de nem tud ezért bizonytalan es a bizonytalanságra inkább agresszióval válaszol semmint a falkanak bármi baja essen. Egy magabiztos falka vezérrel rendelkező kutya ráhagyja a gazdájára, h megítéljen egy szituációt ergo nem támad amig nem kap ra utasítást.
Persze ehhez jobban kéne ismerni a kutyát de nekem ez a meglatasom.
2016. aug. 19. 14:04
9/9 anonim válasza:
Szerintem nincs hozzá szokva a városi léthez és félelemből ugat mindenkit. Szerintem tanítással fegyelmezéssel kinevelhető belőle. Lehet úgy érzi a lépcsőház is az ő territóriuma és betolakodtak, ha meg nem tudod erről letiltani akkor valóban lehetnek falkavezérségi gondjaitok. Szerintem érdemes lenne pár alkalomra házhoz hívni egy trénert, hogy megmutassa, hogy kéne bánnotok vele.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!