Megvalósítható az, hogy a szarvasmarha (tehén) vérét megcsapoljuk, de csak annyit, hogy abból valami ételt készítsünk?
Olyan mennyiséget nem lehet egyszerre levenni amit érdemes felhasználni. Gyűjtögetni meg fúj.
Hasonló módon működik az ellenszérum gyártás. Direkt megfertőznek legyengített vírussal lovat, marhát majd a szervezezlte átal termelt ellenanyagos vért leveszik.
A maszájok (maszaik) nem foglalkoznak földműveléssel, fő táplálékuk az, hogy megcsapolják a szarvasmarháik vérét, tehéntejjel elkeverik, és a véres tejet isszák.
A vándorló (ős)magyaroktól is tudjuk, hogy ha nem volt más táplálékuk, megcsapolták a lovaik vérét, és abból ittak.
Nyilván etikai kérdéseket sokak számára felvethet, hogy a tehened vérét megcsapold, de ha nem csinálod gyakran, és nem sokat, akkor fizikailag a marhának baja nem lesz tőle.
Egy szarvasmarhának 60-80 milliliter/testtömeg-kilogramm vére van kb. Néhány deci elvesztése egy kifejlett állatot nem visel meg.
Szóval csak etikai kérdést fel vet, amit szeretnél, egészségügyileg az állatnak nem árt, ha nem gyakran, s nem sokat vesznek tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!