Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Vannak paraszt tyúkjaim és...

Fejeskobra kérdése:

Vannak paraszt tyúkjaim és kakasok rendszeresen tojnak de nem kotlanak ennek mi lehet az oka? minden nap kiszedem a friss tojást csak egy van alattuk, kakasok is tojózzák őket Vannak gyöngytyúkjaim és gyöngykakasok is ezek mikor és hogyan kotlanak?

Figyelt kérdés
mikor kotlik el a paraszt tyúk és a gyöngytyúk?????
2017. ápr. 7. 10:03
 1/9 anonim ***** válasza:
18%

Hát nem kotlanak, mert parasztok, és nem akarják, hogy neked jó legyen.

.

.

.

Bocsi, nem hagyhattam ki :D

2017. ápr. 7. 10:43
 2/9 anonim ***** válasza:
A tyúk nem nagyon okos, de annyira nem hülye, hogy egyetlen darab tojásra ráüljön kotlási szándékkal! Az az egy tojás (polozsa, polozsna) csak azért van, hogy oda tojjon máskor is.
2017. ápr. 7. 10:59
 3/9 anonim válasza:
50%
Szerezz be pár japán tyúkot. Azok kotlanak, van , hogy háromszor is egy évben. 5-6 db. rendes méretű tojást is kikölt. A sajátjából egy tucatot.
2017. ápr. 7. 11:02
 4/9 anonim ***** válasza:
73%
teljesen lényegtelen hogy van e alatta tojás. nekem az üres fészekben kotlik napok óta az egyik tyúk. Hogy mire fel kotlik meg azt én se tudom. De számít a fajta is. Nálam pl most egy orpington meg egy la flache kotlott el. De a brahma is el fog lassan. De legjobb valóban a japán.
2017. ápr. 8. 14:05
 5/9 anonim ***** válasza:

1. Sok helyen olvastam, hogy hagyjuk bent a tojást a tojóládában, hogy elkotoljanak. Nos amelyik ülni akar, az az üres fészken is elül.

2. A kotlási hajlam függ a fajtától, és a szülőktől is.

Ha gépben kelt a tyúk, akkor kevesebb rá az esély, hogy elfog ülni, de nem lehetetlen. Az itáliaiból teljesen eltűnt a kotlási hajlam, míg (ahogy azt már írták előttem) a japán tyúk egy megbízható kotlós fajta, viszont ő alá kevesebb fér, lévén kisebb termetű. Ők amint felneveltek egy fészekaljat, már is ülnének el újra.

3. Mikor: az első melegebb időktől, az első hidegebb időkig. (Március és október vége).

Egyébként a kotlós ismertető jelei:

- Ha megzavarod a fészken nem megy el, esetenként csíp

- A hangja nem a megszokott, "kvartyog", esetleg emiatt a többi veri, kiközösíti

- A fészken szinte fekszik, tolla nagyobbat mutat, a farkát felállítja, szárnyaival is kissé oldalirányba terül.

Ha van kotlósod tedd egy sötét, csendes, zavartalan helyre. Azt mondják, hogy magától leszáll enni-inni, azonban eddig minden kotlósunkat le kellett venni 10 percre minden nap, hogy egyen-igyon, és ürítsen. (+ jellemző, hogy ez a megszokottnál nagyobb, bűzösebb, kb. egy nagyobb dió nagyságú széklet).

2017. ápr. 9. 22:11
 6/9 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm. de az a baj hogy folyamatosan tojnak és nem kotlannak már kb1 honapja csak tojnak azonm gondolkozom hogy a fagyoba teszem mindet
2017. ápr. 11. 11:26
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem érdeklődj körbe a lakhelyeden, hátha valaki szívesen kölcsön adná, mert neki elült egy tyúkja, de nem akarja vagy nincs mivel megültetni.
2017. ápr. 11. 17:14
 8/9 anonim ***** válasza:
nálam a japánok kezdtek el kotlani. alig találtam meg őket, mind olyan helyre ült, ahol senki nem zavarja őket. 3 kotlóm van jelenleg, 1 hét és körülbelül kelnek a kicsik. az egyik alatt 19 tojás van, ebből mind termékeny, a másik kettő alatt 16 illetve 8. jó állomány, télen nyáron kint laknak. A rendes nagy tyúkjaim nagyon ritkán ültek el, nem is szerettem őket. a gyöngytyúk az nehezen kotlik, sőt nem is nagyon ül el. tapasztalat. mindig a tyúkkal keltettem ki a gyöngyi tojását.
2017. ápr. 12. 01:06
 9/9 anonim ***** válasza:

Körülbelül 15 évig volt 4-8 közötti gyöngyösöm, egy sem kotlott meg soha.

A japán tyúknál egyetlen jobb kotlós létezik, mégpedig a parlagi pulyka. Volt olyan, amelyik hónapokon keresztül ült a fészekben, s semmi pénzért nem hagyta el a kotlást, csak ősszel.

2017. ápr. 13. 23:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!