Szeretnék a kert végében méheket tartani, mennyi méh (család) kell egy család mézszükségletéhez?
Hogy veszed ki onnan a mézet?
Kaptár kell. Meg egy királynő, na az segít bevonzani neked a méheket.
Szóval szoktam olvasgatni ilyen irományokat, meg lenne is kedvem eltanulni. amúgy nem most télen akarok, csak előre tervezek.
Megvan minden asztalos szerszám itthon nagyjából, szóval nem lenne óriási munka tűrhető kaptárt csinálni.
Egyébként a befogásról tudnátok írni bővebben?
Köszönöm a jókívánságokat nektek is minden jót.
Teljesen igaza van az előttem íróknak. Ez nem egy könnyű szakma, elég komplikált. Betegségek és egyéb dolgok miatt szerintem elég hamar elmenne a kedved. Esetleg ha mégis belevágsz mindenféle képpen beszélj össze egy közelben lakó méhésszel aki bármikor tud segíteni ha úgy van.
Egyébként a szomszédok nem biztos hogy díjaznák ezt.
Tanulj még, sokat. Elég naív vagy még, mert keveset tudsz a méhekről. A elképzelés dicséretes, csak az alap nincs még meg. Ezt a módot meglehetett csinálni 100-150 évvel ezelőtt. Nem voltak behurcolt betegségek és nem volt mezőgazdasági vegyszerezés. Valóban bonyolult foglalatosság a méhészet! De ne vegye el a kedved, hogy sokat kell tanulni, a könyvekből és a méhektől. Ha valóban ilyen egyszerű lenne, mint sokan gondolják, mindenki méhészkedne, mivel bizonyos értelemben a méhek " ingyen napszámosak".
A kérdésedre is válaszoljak, miszerint hogyan tudod befogni a méheket. A kirajzott család fürtjébe benyúlsz kézzel, és kitapogatod az anyát, és kiveszed, úgy óvatosan, hogy ne sérüljön. Zárkázod, és befüggeszted a kaptárba, a kijárót nyitva hagyod, a család többi tagja bevonul az anyaillatra. Ez az egyik "leghatékonyabb" megoldás. Sok sikert!!! :-)).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!