Ha nagy kertünk van, ahol a kutyus szaladgálni tud, akkor is el kell vinni sétálni?
Természetesen foglalkoznék vele rendesen, tudok vele játszani naponta 4-5 órát, és szívesen is vagyok vele, most is sokat tanítgatom, úgyhogy lenne vele foglalkozva. Csak az a kérdés, hogy elég lehet mindezt a kertünkben megtenni, vagy mindenképpen kell vele sétálni is?
Amúgy benti-kinti kutyus.
A séta nem feltétlenül a mozgás miatt szükséges, hanem inkább a szocializáció miatt. Gondolj bele, ha téged se vittek volna soha sehova a szüleid, aztán egyszer kikerülnél az utcára, mindentől rettegnél, mert minden új lenne!
Szóval igen, kell vinni sétálni, ha nem is minden nap, de egy héten 3-4-szer legalább.
Igen vidd. Hiába játszatok, hiába nagy a kert, egy idő után megunja a kertet, mert nem lesz túl sok új inger számára. Lehet nagy udvar, attól az ő szemében nem más, mint egy hatalmas, kényelmes kennel. :)
Séta közben új szagok, arcok, kutyák, élmények. Ezért fontos, nem (csak) a mozgás miatt :)
Rendben, köszönöm szépen a válaszokat. :)
Akkor mindenképpen viszem majd sétálni is, de így viszont gondolom elég neki napi 1 hosszabb séta (1,5-2 órás), amikor találkozhat és játszhat más kutyákkal, ugye?
3. vagyok
Szerintem bőven elég, mert ha játszatok is, a kert is nagy, akkor ezzel már végképp meglesz a mozgásigényének a kielégítése, és a szocializáció illetve élmények is. :)
Ez a kutya fajtájától is függ, hogy mennyi mozgásra, fárasztásra van szüksége. De ha az én vizslámnak elég napi egy óra, plusz itthon játék, akkor szerintem más kutyának is :)
1-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!