Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Gyöngy tyúk mit eszik? Tényleg...

Gyöngy tyúk mit eszik? Tényleg eszi a taknyot? Merit a népimondás szerint nyelni a taknyot? Ez igaz? . Etette mán valaki takonnyal? És milyen köll neki szaritott vagy nedves?

Figyelt kérdés
Oszt szokják mondani hogy falja mint gyönygy a taknyot! Hát tënyleg Eszi a taknyot a gyönygy tyuk? Hát attul nömigen lakik jol a teremtettje?
2015. nov. 9. 18:34
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem fő élelmezési cikk, az biztos. Érdekes kérdés, én sem ismerem az eredetét, de lehet, hogy az állat észbeli képességeire, illetve opportunista voltára utal, mert mindenre rávetődik. Ezt nem tudom, nekünk csak a hátsó szomszédunk tartott gyöngytyúkot, átkozottul hangosak voltak a dögök, a viselkedésük egyéb vetületét nem tanulmányoztam, inkább igyekeztem minél nagyobb távolságba kerülni tőlük.
2015. nov. 9. 18:46
 2/2 Fingkirály ***** válasza:
A taknyot bármilyen tyúk, a sima házityúk is megeszi, pici koromban néha szórakoztam velük, hogy beletúrtam az orromba, és a kitermelt cuccot bedobtam nekik, azonnal tömegesen rontottak rá és felfalták:)
2016. jan. 17. 04:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!