Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Mi lehet ez a betegség a...

Mi lehet ez a betegség a baromfiaimnál?

Figyelt kérdés
Pár hete kezdődött az egész. A csirke egyre kevesebbet eszik, bágyadttá válik, behúzza a nyakát, lefogy. Továbbá száraz a nyelvük, mmivel alig isznak. Eddig 2 hullott el, mert már nem ettek, nem ittak. A betegek között egy már szintén nem eszik, másik is alig, őket én etetem. Továbbá egy a bögyénél fel van puffadva, ő még eszeget, de már fogy. Egyébként az kettő egyed úgy néz ki legyőzte a betegséget, igaz, hogy az egyik most kezd visszaesni. A másik egyelőre egészségesnek tűnik. Egy egyed továbbá fullad is, senem eszik, se nem iszik, de neki szerintem más betegsége van. Nagyon el vagyok keseredve... Tavaly is egy betegség kivégezte az állományom nagy részét, nem akarom, hogy most is így legyen... :(

2015. szept. 2. 08:05
 1/8 anonim ***** válasza:

A székletükben van, volt valami?

Sokszor ezt a tünetet a férgesség okozza, esetleg valami mérgezés (patkányméreg).

2015. szept. 2. 08:16
 2/8 A kérdező kommentje:
Hasmenése van mindnek. Nem, nem láttam benne férgeket, de megfigyelem továbbra is. Amúgy Neo Te Sol nem használ, szóval nem tudom, mi bajuk lehet. Etetjük őket erőltetéssel. Lehettséges, hogy féreghajtó kell nekik, hacsak nem más a bajuk. De egy öreg tyúknál is megfigyeltem ezeket a tüneteket, pedig a tyúkok nagy kifutón vannak, nincsenek kapcsolatban a csirkEkkel, vagyis a csirkék külön vannak.
2015. szept. 2. 08:28
 3/8 anonim ***** válasza:
Vágjál le egyet a betegek közül. Lehet hogy megtudod állapítani ránézésre belőle hogy mi a baj. Az is lehet rossz a takarmány. De ha nincs nekik sóder vagy hasonló valami ami kell az emésztésükhöz, akkor is lehet ilyen. Nem tetvesek esetleg? Tudnak fürdeni?
2015. szept. 2. 08:52
 4/8 anonim ***** válasza:

Ajaj! Nem akarolak elszomorítani,de ha bágyadtak és fehér hasmenésük van akkor az egy durva betegség: Gumoro

Ez legyengíti az immunrendszerüket,más betegségek is felléphetnek pl kóli,bélférgesség. Csekély esély van rá h megmentheted őket. Adj nekik tablettát( szén és baromfi fostosság ellenit) kamilla teát itass bérescseppel vagy baromfi vitaminokkal keverve. Pár korty normaflor is minden nap 2x 5 napon keresztül. Ugyanígy almaecetet is. Minnél előbb kérj az állatorvosodtól féregtelenítő tablettát vagy folyadékot. Így is kevés lesz a túlélők száma de sok szerencsét!!

2015. szept. 2. 14:32
 5/8 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, azt még fontos hogy takaríts ki az óljukat udvarukat.

Ól: Kiseperni pókhálózni! Hipózni, aztán meszelni 2x ! (jó sűrűre a meszet) ülörudakat is meszeld majd benzinnel kend be hagyd h rászáradjon!

Udvar: Ásd fel az egészet legalább húsz centire lefelé,majd vidd el ezt a Földet,hozz másikat.

Fontos hogy csinálj csoportokat: Nagyon gyengék(nem esznek/isznak csak állnak/ülnek) gyanús betegek(kicsitz gubbasztanak,fogyóban vannak) egészségesebbek(még nem vagy nem látszanak betegnek/kigyógyultak. Aztán majd csrélgeted őket ha Netán megvetegszik valamelyik akk átteszed a másik csopiba..

Ezek is mind fontosak,az életük múlik rajta!!!

2015. szept. 2. 14:43
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Sajnos a puffadt begyű is elpusztult tegnap estére... Pedig tegnap előtt este még szépen evett! Félig felboncoltam, és nm férges, tehát más lesz a gond. Hétvégén kiengedem őket az udvarukba, hátha ez a baj, hogy már kicsi a helyük. Egyébként tele volt a begye ennivalóval, de teljesen száraz volt! Megfigyeltem, hogy a betegek alig, vagy egyáltalán nem isznak, és gondolom ezáltal lelassul az emésztésük. Ehhez az egy, még élő beteghez se fűzök sok reményt...
2015. szept. 3. 07:57
 7/8 anonim ***** válasza:
Igen gumoro! Fosnak es nem isznak sokat igy kiszaradnak :/
2015. szept. 3. 15:18
 8/8 A kérdező kommentje:
Lehet! Még egy életben van, 3 elpusztult a hétena betegek közül. De ez sem iszik magától, én öntöm a csőrébe. És ennek is mintha megállt volna az emésztése... Tele a begye, pedig nem eszik. Ja, és van mégegy gyanús pipi, ami lehet beteg. Úgy látszik, az idei munkám is kárba vész...
2015. szept. 4. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!