Tojótápot adni felesleges. Amikor vidékre költöztem, az egész falu hozzám, a hülye városihoz járt tojásért, mert az enyéim mindig tojtak. A legnagyobb forróságban éppúgy, mint télen. Én kevertem a takarmányukat, és nagy füves udvarban voltak. Ennyi volt a titkom. Igaz, én nem előregyártott tyúkokkal termeltem, hanem magam neveltem őket. A vett tyúkok iszonyat büdösek a táptól, és napokig nem tudnak magukkal mit kezdeni, hiszen eddig ketrecben voltak, elkülönítve.
Egyébként ha a kérdés arra irányul, hogy megvétel előtt szeretnéd tudni, hogy melyik nem tojik, a válaszom az, hogy mindegyik tojik. Amelyik nem tojt, azt már rég kiselejtezték. De a tojástermelés is csak olyan, mint minden más munka. Először neked kell dolgoznod ahhoz, hogy megkapd a fizetést. Tehát először jól kell tartani az állatodat, és akkor majd a munkád meghozza a gyümölcsét
Mi két hete vettünk egy éves letojt tyúkokat, sokat olvastam a tartasukkal kapcsolatban mert ebben a témában nulla volt a tapasztalatom.
A párommal igyekeztünk mindent megtenni ahhoz, hogy normális körülményeket biztosítsunk a számukra.
Szemmel láthatóan jól érzik magukat és megszoktak az új helyüket.
Múlt héten jó sok tojás volt de a hét közepén ez lecsökkent, olvastam, hogy vedleskor és télen kevesebbet tojnak, plusz van náluk amolyan vegetalo időszak is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!