Melyik nyulaitokat szoktátok oltatni?
Figyelt kérdés
A tenyész bakokra és tenyész nőstényekre gondolok. Gondolom a vágásra szántakat nem szokák.2015. aug. 7. 16:03
1/3 anonim válasza:
Régebben voltak vágásra szánt nyulaim is, én évente 1x oltottam a teljes állományt. Mivel sokan voltak, az oltóanyag nem volt drága. Kockáztatni nem akartam, kint tartottam őket, ha egyszer elkapja valamelyik a betegséget egy szúnyogtól vagy kullancstól, vége a teljes állománynak.
A többség viszont a húsnyulakat szerintem nem oltja.
Jelenleg tenyész- és hobbinyulaim vannak, őket természetesen oltom. Gondolom más is.
2/3 anonim válasza:
Még annyit hozzátennék, hogy nemhogy csak az összes tenyésznyulat, de minden fiókát is oltok, így adom tovább őket.
3/3 anonim válasza:
Apukám amióta eszemet tudom nyulakat tenyésztett, mármint vágásra szánt nyulakat. Mindig volt vagy 100 nyulunk egyszerre. Nem oltottuk őket, sok éven át semmi baj nem volt belőle. Aztán kb. 3 éve egyszer csak az ÖSSZES elpusztult. Azóta már nem tenyésztünk nyulakat, csak 3 törpe hobbinyuszim van. Őket minden tavasszal oltjuk. Akitől vettük, tenyésztő, ő is oltja az összes tenyésznyusziját és a kisnyuszikat is. Oltás nélkül oda sem adja. Szerintem ez a jó tenyésztő. Olyantól nem vennék, aki nem oltja be a kölyköket (és a szülőket), mert az már elárulja, hogy nem igazán foglalkozik velük, nagy az esély rá, hogy nem is egészséges nyuszit kapok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!