Miért van kevesebb "joga" a haszonállatoknak, mint a háziállatoknak? Ezalatt azt értem hogy mi döntöttük el melyik haszon melyik házi.
10-es:
Csak az szidja az érvelőt aki az érvet nem tudja! Vitában is akkor köt bele a partnerébe valaki, ha az általa felhozott érvekbe, gondolatokba képtelen.
A kérdező pedig igenis érdekes gondolatokat hozott, nem butaság amit ír és van benne ráció.
#11-es nem tudom te mit néztél,de egy marha fogazata igencsak eltér az emberétől. A szemfogai fejletlenek,illetve nincs is annyi, a zápfogak pedig a növényevéshez alkalmazkodtak.
Szóval mond már meg kérlek,hogy egyáltalán az ilyen mindenféle félvallási stb ideológiák olvasásán kívül meg szoktad nézni a tényeket is?
Először is, az ember mindenevő.- mielőtt még nagy vita lenne...
Az én véleményem szerint, a haszonállatokat tömegesen tenyésztik, kifejezetten emberi táplálkozásra, ezért, nem ruházzák fel őket jogokkal, hisz sok van belőlük úgyis.
Ha jobban megfigyeljük, a házi kedvenceknek annak idején a szolgálatát igénybe vette az emberiség,pl.:
-a kutya védelmezte, segítette vadászata során
-a macska megfogta a haszontalan egeret, ami a terményét dézsmálta
Ellenben:
-a disznónak szinte minden porcikája felhasználható élelmezésre, és nem "társa" az embernek.
-ha a tyúkokat nézzük, tojást tojnak, és a húsuk is finom. Viszont, ők sem lesznek házi kabala állatok.
Tehát, a háziállatok jobban váltak segítő-, és lelki társsá, mint a haszonállatok, így nagyobb jogot formálunk rájuk.
Meghívlak egy finom kis tyúkhúslevesre, viszont, a macskámba nem rúghatsz bele.. :)
Ez így van rendjén.
A dolgok jól megszokott menete.
Ember, háziállat, haszonállat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!