Szerintetek egy nő le tud vágni és feldolgozni egy kb 120 kg-os disznót egyedül?
Szerintem a disznóvágás nem 1 emberes dolog. Kiskoromban, amikor nagyiméknál disznóvágás volt, minimum 5-en voltunk (jó, ebből én és az öcsém csak láb alatt, nem segítségként :D ), meg úgy általában szerintem ez az egész ilyen nagycsaládos dolog, szerintem nem véletlenül.
Nem tudom, milyen fizikumú vagy, de szerintem 1 120 kg-os disznó emelgetése, hurcolása nagyon nehéz dolog. Sőt, ott van még az az eshetőség is, hogy nem sikerül elsőre elrendezni, és esetleg neked támad. Ha egyedül vagy, akkor nagy baj is lehet belőle. Ha bele akarsz vágni, szerintem mindenképpen hívj majd valakit.
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!
Igaza van mindannyiatoknak. Na akkor belevágok és fogadok böllért, aki leszúrja, megpörzsöli, feldarabolja én meg feldolgozom.
Jó dolog a spórolás, de a biztonság és a szakértelem fontosabb.
Mérlegelj!
Önállóan feldolgozva:
-a reggeli gyomorgörcs))
-a hurka ehetetlen, a kolbász sós/sótlan
-a húsok formája, mintha aknára lépett volna a jámbor coca
-másnap sül a zsír, mert rád esteledik
-életlen daráló, kés, elromló hurkatöltő miatti bosszúságok
Hozzáértővel:
-kiváló áruk
-ebéd után távozik a hentes, lehet mosogatni
-minden eszközt visz magával
Munkadíjnak kilónként 50-60 forintot kalkulálj.
A legveszélyesebb: amikor a sógor, szomszéd vág, csak úgy "barátságbul", ekkor az első verzió lép életbe, plusz idegességgel megspékelve, mert a jóember ugyan látott már disznót, de 9 órakor csaprészegen követeli a reálist már jócskán meghaladó pálinka adagját.
Több mint 30 évig jártam házakhoz vágni, hidd el, láttam ezt-azt...)))
Elméletileg lehet, hisz szúrás előtt úgyis el kell kábítani, tehát lefogni nem kell. Ha tudod cipelgetni, és megvan hozzá minden eszközöd, megoldható.
Gyakorlatilag viszont valószínűleg már akkor kimerülten rogynál össze, mikor a halott disznót rácipeled a raklapra.
Szerintem jobban jársz, ha megveszed a boltban a húst. Egyedül élni még állatok nélkül is nagy felelősség és fárasztó, ne vállalj még egy nagy dolgot a nyakadba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!