Hogyan fogjak neki egy gazdaságnak?
Németbe dolgozok ,de szeretnék hazamenni és egy farmot létrehozni.
Amim van: tapasztalat,saját kaszálók.
Amim nincs:pénzem, munka gépek...
Tehát az lenne a lényeg, hogy hogyan juthat pénzhez egy 20 éves fiatal, és mennyi idő kell ,hogy vissza fizessem a tartozásom, ha pl 30 tehénel akarok kezdeni, +istáló, gépek( 1 traktor,körkasza,forgató,gereblye ,kezdésnek elég) a többit bérelem. Vagy egyáltalán lehetséges-e?
és tanyának hívják, a farmnak amerikában hívják és ugyanaz.
de először is jószándékból adok egy kis tanácsot,
javaslok egy kis tanulást, mert egyelőre a helyesírással is hadilábon állsz, a fogalmazással is, javaslom olvass s
állategészségügyi ismeretekre is szükséged lesz, mert ha óriási szerencsével találsz egy állatorvost, aki hajlandó lesz kimenni a világ végére neked felszámolt óradíjjal persze, az elég sokára fog kiérni, addigra el is pusztul az állat ha felpuffad, ellik, vagy akármi van vele, másrészt a teheneket oltani, inszeminálni kell, ami komolyabb dolog.
szükséged lesz egy rakás mezőgazdasági könyvre, egy rakás üzleti könyvre, marketing könyvekre, 30 tehénnel nem lehet kezdeni, először abba a formába bele kell tanulni, kitapasztalni, hogy van-e rá kereslet, az édes midnegy, hogy te mit akarsz, ha a kutyának nem kell, másrészt vannak óriási gazdaságok, marhatelepek, a versenyt esélytelenül veszed fel ha multiknak akarsz eladni, bár ennek is utána lehet nézni, és ezeket a dolgokat még hajnalig tudnám sorolni
de egy kérdést engedj meg, ha már megvannak az elképzeléseid, mit akarsz eladni, húst, tejet, vagy takarmányt? és kinek? multiknak? oda nehéz lesz.
kis jóskának meg a marinak a faluba? gondolod, hogy szükség lesz a termékedre?
tessék, most megkaptad kb. az egyik leghasznosabb választ a stílusod ellenére is, hogy hogyan lehess "farmer"
így csináltam én is, most megkaptad a receptet, csak annyi a különbség, hogy én mással foglalkozok.
egyébként a stílusodból ítélve, egész nap ezt kapod, el vagy nyomva mint az állat, és másokon, arc nélkül vezeted le a feszkót, elég gáz dolog, törölték is a kommentjeidet.
bár a személyiséged is agresszívnek tűnik, szerintem nem is vagy különösebben iskolázott
nem beléd kötök, leírom a véleményem, hogy veszélyes a tudás illúziójával bármibe is belefogni.
majora, tanya, kisbirtok lehet a szinonimája, de a szótárban farm szó nem véletlen nem szerepel. még ennek is lusta vagy utánanézni, na most én megtettem.
A tapasztalatod meg hogy mire terjed ki megint más kérdés, más a helyzet németben, más itt, de az egyetlen egy kérdésre nem válaszoltál, hogy kinek és mit adsz el..???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!