Baromfit szeretnék. Milyen legyen?
Figyelt kérdés
Baromfit szeretnék tartani kedvencként, csak pár darabra gonfoltam, h kezesek legyenek. Mit ajánlotok? Első sorban a tyúk jön szóba, mert egyszer volt nálunk 1 db és két nap után már hagyta hogy simogassuk, pedig előtte nem volt kezes. Igazából kicsiket nem szeretnék nevelgetni... Jah és rendes tyúkot és törpe tyúkot lehet együtt tartani? Nem bántják egymást? Természetesen kacsa, pulyka is szóba jöhet. Azok milyenek? És a gyöngyi is érdekelne! Köszi a válaszokat!2014. jan. 5. 15:38
11/20 A kérdező kommentje:
A galambbal az a baj, h az elrepül. :) Meg az túlságosan kistestű nekem. Elvész a kezemben...
2014. jan. 8. 18:57
12/20 anonim válasza:
Előző válaszoló vagyok. Én javasolnám nézd meg az echotv A vidék élni akar legutolsó adását. Pont galambokról van szó benne, és tudod kell, hogy a galambászok nagy része sokat jár kiállításra, versenyekre. Emiatt fontos, hogy a galamb szelíd és kezes legyen. Nem mindegyik galamb tud repülni!
13/20 anonim válasza:
Nekem 5 kacsám van és olyan szelídek,hogy a kezemből esznek,és jönnek utánam
14/20 anonim válasza:
Én a gyöngyire szavaznék. Igénytelen,ellenálló fajta. Elég keveset eszik,de évente tojhat 80-100 tojást. Ja és a világon a fürjtojás után a gyöngyi tojása a második legegészségesebb tojás. Mindezek mellett a kisebb rágcsálókat siklókat is megtámadja.. A tollazata gyönyörű..a repülés miatt csak annyi hogy zártan célszerű tartani!! a Gyöngyi a legjobb!!
15/20 anonim válasza:
Nekem van minden. A dísztyúk a legegyszerűbb, a japán tyúkok a chocinok, a brahma-k ezek szépen különlegesek. Meg vannak rendes tyúkkal is egy helyen. A kacsa se rossz de a kacsa liba sáros madár pocsolnak, szóval a pázsitot tönkretennék hamar. Bár a tyúk is kikaparja a földig. A pulyka agresszív madár és hatalmas testű. Még sokszor a bakpulykáktól magam is félek, mikor milyenjük van. A gyöngyit nee! Másnap elrepülnének, bennük messziről lehet gyönyörködni. Én egy szántó mellett lakom, oda járnak a gyöngyösök de szinte nyáron haza se jönnek, megesznek akármit nem éhesek. Éjjel a közeli fára telepednek. Hangjuk hirtelen éles és átütő. Nem javaslom mert a szomszédokat zavarhatja. Én maradnék úgy 5-6 dísztyúk 1 szép kakas, 2-3 kacsa 2 liba. Ezek tökéletesen megélnek egymás mellett is. Ha kérdésed van privátban keress szívesen válaszolok!
16/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. jan. 18. 09:02
17/20 anonim válasza:
Tyúkot könnyű szelídíteni, a krédlik is nagyon aranyosak, nekünk van szelíd kakasunk is. Kacsát, libát kiskorától érdemes szelidíteni. a gyöngyöt én sem ajánlom, igazi vadak.
18/20 anonim válasza:
Szia
Ha rámhalgatsz gyöngyöst egyáltalán ne vegyél ha kezdő baromfi tartó vagy kezdj
4 db tyúkok és egy kakassalugy reális
A tyúk tolyik tojást a kakas meg csak úgy van. Ha libát vagy
19/20 anonim válasza:
Az előző. Vagyok lemaradt véletlenül
Ha libát illetve kacsát veszel garantálom hogy.lessz olyan este amikor nem fogsz aludni tyúkot ajánlom tapasztalatból mondom nekem a fácántol a gyönygytyúkig minden fajta madaram van de ez csak az én véleményem ezt ajánlom
20/20 Bukaa válasza:
Fürjet ajanlanam kicsik aranyosak és ha szép kis ketrecben tartod őket kifutoval szinte diszei a kertnek a tojásaikrol ne is beszeljunk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!