Meg lehet akadályozni hogy egy tyúk kotló legyen?
Ennek mi értelme volt te LÁMA?
Annyi idő alatt megkotlott volna!
Ha 3 db kikel már visszajött a tojáskiesés ára, ha a 3-ból 2 megmarad pedig visszajön a nevelés miatti kiesés is. Ráadásul a tojód is "pihen" és később adja le azt a tojásmennyiséget, ami kimaradt.
Kilehet számolni mennyivel jártál volna jobban, ha aláraksz 21 tojást! Persze ehhez kakas is kell az udvarba, bár ezt sokan nem tudják. Nem viccelek elég a minden gyerek lakjon jól csibeosztására gondolni!
Én épp most szombaton ültettem meg a kotlósomat. :)
Amúgy régen úgy szoktatták le, hogy a baromfiudvar közepére kitették egy rácsos ládába a delikvenst, közepén kereszt alakba vékony léceket tettek, hogy ne tudjon kényelmesen leülni. A rács mellé kívülről odatettek enni-innivalót a többi baromfinak, hogy állandóan odajárjanak és ne hagyják békén.
Saját tapasztalatom nincs e téren, én spec örülök az egy szem kotlósomnak. :)
Hideg vízbe kell mártani, ahogy az előttem lévő is írta. Indig így akadályozzuk meg,
Egyrészt ha nem szedjük ki időben a tojást evésre alkalmatlan lesz, ha rajta ül , ha nem fias a tojás akkor pl egészen hamar . Masrszt a tAúk harcias lesz, nem engedi simán kivenni alóla a tojást, a többi tyúkot nem engedi a fészekre sem..
1 percig max
Ne fázzon meg azért, de volt már r példa, hogy "makacs" volt a tyúk, és 2szer kelett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!